Naše telo: jedina kuća iz koje ne možemo otići. Hajde da se u njoj osećamo prijatno

    01.02.2021.
    RECOMMENDED

    Stigao je februar i to znači samo jedno – histerija izazvana činjenicom da su se omiljene farmerke naprasno skupile nakon praznika. Ovo je period kada većina nas stoji pred ogledalom i jadikuje nad svojom sudbinom jer u kratkom vremenskom periodu treba isklesati beach body. Kako bismo konačno stali ovome na put, predlažemo da ova godina bude prva u nizu kada ćete preuzeti stvari u svoje ruke i shvatiti da je sada pravo vreme za usvajanje zdravijih navika uvek, a ne samo pred leto.

    Isto tako, vreme za darivanje nije samo uoči praznika već uvek kada za to postoji povod. Zato donosimo lepe vesti kao svetlo na kraju tunela. U saradnji sa platformom Zdravo dvadesete, donosimo vam jedno lepo nagrađivanje u želji da podržimo usvajanje zdravih navika. Kao platforma koja se trudi da razume potrebe mladih i ima za cilj da informiše i edukuje o prevenciji i zdravlju, Zdravo dvadesete vam poklanja pet onlajn konsultacija sa stručnjakom koja će pomoći da na zdrav i stručno vođen način, ostvarite zavidnu kondiciju i fizičku spremnost.

    U saradnji sa dr Tamarom Ratković, stručnjakom iz oblasti kineziologije sporta, kroz pet individualnih konsultacija dobićete odgovore na pitanja koji vam program treniranja najviše odgovara, koje vežbe postoje i u kojoj meri ih je neophodno primeniti, kao i to na šta treba sve obratiti pažnju kada se jednom posvetimo određenoj fizičkoj aktivnosti. Konsultacije obuhvataju i temu ishrane, pitanja vezana za ishranu, šta je dobro konzumirati kada treniramo i u kojim vremenskim periodima.

    Tamara Ratković u svoj rad uključuje brojne tehnike vežbanja kao i široko znanje iz kineziologije, funkcionalnog treninga i body&mind tehnika. Renomirani je stručnjak za pilates svetske prepoznatljivosti. U praksi, pilates povezuje sa određenim tehnikama iz šijacua i do ina, kao i sa zdravim načinom života. Završila je edukaciju za makrobiotičkog savetnika u ishrani i London School of Homeopathy. Radi i kao profesor na Univerzitetu Singidunum, na predmetu Personalni Fitnes.

    Svi već dobro znamo koje prednosti sa sobom nosi redovna fizička aktivnost. Osim dobrog fizičkog izgleda, ona je važna za zdravo stanje uma, dobru i pozitivnu energiju. Kada smo fizički aktivni, mislimo lepše, koncentracija nam je bolja i nemamo osećaj da se sve što pojedemo negde tamo u našem telu nagomilava. Zbog toga je važno da se posvetimo sebi, jer je naše telo jedina kuća iz koje ne možemo otići, i trebalo bi da se u njoj osećamo prijatno.

    Igramo se do 5. februara i želimo sreću svim učesnicima koji su odlučili da se upuste u avanturu zdravijih životnih navika.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1611054749560454-1.png

    Saznaj više:
    Povezani članci: