Magazin Sports Illustrated napravio je drastičan zaokret svojim novim naslovnim stranama legendarnog letnjeg izdanja

    20.07.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/sportcover.jpg

    Sports Illustrated je američki sportski časopis i prvi magazin sa tiražom od preko million prodatih primeraka, koji je dva puta osvojio nagradu Nacionalni magazin za opštu izvrsnost. Hm, ako ćemo realno, tome verovatno može najviše da zahvali “savršenim” modelima koje su oduvek krasile naslovne strane. Iskreno, poprilično je paradoksalno da jedan sportski magazin (gle čuda) osim u nekoliko navrata, nije gotovo nikad imao sportistkinju na naslovnoj strani. To će sada promeniti Naomi Osaka – prva japanska sportistkinja na naslovnici i to u okviru legendarnog letnjeg Swimsuit Issue izdanja. Tu su i druge dve žene koje su na čelu ove revolucije – reperka Megan Thee Stallion i Leyna Bloom kao prva trans žena na naslovnoj strani. Tema ovog broja se u potpunosti poklapa sa konceptom iza ovih fotografija: “Otvaranje očiju, pričanje istine, menjanje mišljenja”, a već sa prvom su želeli da istaknu snagu i potencijal ovih žena i van njihovih matičnih terena – sporta, muzike i glume (između ostalog).

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/1626772489289562.png

    Osim „slova (ili u ovom slučaju slike) na papiru, nismo sigurni šta su ovim hteli da postignu i da li su uopšte u iskrenoj trci za “women empowerment” u kojoj bi ovakav preokret imao smisla. Ne zna se ni da li će njihova redovna “publika” biti oduševljena ovakvim zaokretom kao ni da li će ga uopšte prihvatiti, a da li će privući neke nove čitaoce – ostaje nam da vidimo. Istina jeste da su se odlučili za nekakav korak u širenju ideje o „ženama sa naslovnice“ (što apsolutno podržavamo) pre nego što su dospeli u žižu negativnog publiciteta i u tome prošli bolje od brenda Victoria’s Secret za koji je veliko pitanje da li i drastični rezovi poput opraštanja od anđela mogu da spasu. 

    Ako se ovaj trend nastavi, da li ćemo zaista postati svedoci ozbiljnijih promena u izdavaštvu glossy magazina? Hajde da budemo optimisti i nadamo se da ovo neće biti samo jedan usamljeni primer.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/1626772576493175.pnghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/162677255345436.png
    Saznaj više:
    Povezani članci: