Sofa u obliku hleba? Tommy Cash i Ikea kažu da

18.01.2022.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/01/tommy_cover.jpg

Tommy Cash, iako reper, u svom umetničkom CV-u, ima popriličan broj izleta u dizajnerske projekte koji su prolazili jako dobro. Tu su kolaboracije koje se pamte kao što je ona sa adidasom kada je dizajnirao najduži par superstar patika ikada, kao i „sad meal“ koji je osmislio za McDonald’s.

Tommy je sada ukrstio kreativne snage sa Ikeom, a „Loafa“ je izrađena pod palicom umetnika Gab Boisa, poznatog po spojevima nespojivog koji izgledaju i više nego genijalno. Zapravo, da bi stavili proizvod u prodaju, Ikea je postavila uslov: Ispod objave Tommy Casha trebalo je da se nađe najmanje 10.000 komentara. Budući da reper ima ozbiljnu bazu fanova, broj je vrlo brzo premašen. 

Jasno je da su autori ovog projekta bili inspirisani sofom iz 1970. Mario Bellinija, koja od tada nosi status jednog od najvažnijih komada modularnog nameštaja u svetu dizajna enterijera. IKEA tek treba da potvrdi saradnju, ali čini se da ćemo uskoro videti ograničenu seriju ovih sofa. Da li nam treba? Objektivno, ne. Da li je, uprkos tome, na našoj listi želja? Apsolutno!

Saznaj više:
Povezani članci: