Povezano
Možda to ne želimo da priznamo, ali ceo period oko Nove godine ume da probudi našu sujevernu stranu. Ovo je period kada želimo da se oslobodimo energije prethodnih 12 meseci i da se spremimo za novo poglavlje koje sledi. Možda već pripremate tradicionalna jela za novogodišnju večeru, a kroz istoriju se govorilo da neka od njih privlače sreću. Ipak, izbegavajte sledeća jela ako želite da budete potpuno sigurni da ste ispoštovali sujeverne tradicije za prelazak u novu godinu.
Jastog
Doček Nove godine je trenutak za raskoš i eleganciju, ali tradicija govori da biste trebali da zaobiđete jastog za ovo posebno veče. Jastog i kraba se smatraju lošom simbolikom 31. decembra i 1. januara. Krabe i jastozi mogu da hodaju unazad i bočno, te se smatra da njihovo konzumiranje može da vas spreči da napredujete u novoj godini.
Tofu
Kineska Nova godina dolazi uz poseban set tradicija, a jedan od njih jeste da se nova godina ne sme dočekati uz tofu. Bela boja je usko povezana sa smrću u kineskoj kulturi, pa se zbog toga izbegavaju tofu, pirinač i jaja tokom praznika.
Šuplji hleb
Entuzijasti za hleb nisu previše srećni kada primete da im je hleb rupičast, ali to otkriče može da bude posebno loš znak za Novu godinu. Rupičast hleb navodno donosi lošu sreću jer simbolizuje sanduke, i stoga se smatra znakom da u narednoj godini sledi gubitak. Možda je ipak najbolje da u potpunosti preskočite hleb do 2. januara.
Govedina
Govedina takođe važi za „nesrećnu namirnicu“, a to je zbog načina na koji se krava kreća. Stoka pase dok stoji mirno, pa ako jedete govedinu tokom praznika može da predstavlja mogućnost stagnacije.
Pun tanjir hrane
Koliko god bilo ukusno, bolje ostavite nešto od klope na tanjiru do kraj noći. Naime, ostavljanje čak jednog zalogaja hrane na tanjiru je simbol prosperiteta u nadolazećoj godini.
Zato do (pret)poslednjog zalogaja, prijatno!