Ovaj VOJNI TRIK vam može pomoći da zaspite za 2 minuta

  15.04.2024.
  RECOMMENDED

  Jasno je da vojnici imaju veoma ozbiljan režim vežbi, rada i same organizacije. Neretko, čine osobe koje zbog „vojničkog režima“, tačnije načina života, mnogima deluju kao nedostižan način življenja. I to je potpuno prirodno, međutim, ipak postoje neke tehnike koje možemo da prepišemo i primenimo u naše životne okvire.

  68ff64a78ced9731e6e87a56c5621c35

  Da li vam je ikada bilo teško zaspati zbog stresa ili anksioznosti? Bez obzira da li ste osoba koja teži vojničkoj strukturi ili pak osoba koja samo ima problem sa spavanjem ovaj tekst i savet mogu vam pomoći da prevaziđete ovaj izazov. Ponekad je teško smiriti um i zaspati kada ga preplavljuju brige, misli ili pak bilo koji drugi razlog da je.

  VOJNI

  Međutim, postoji jedan vojni trik koji se pokazao izuzetno korisnim za brzo uspavljivanje, čak i u najtežim situacijama. Jasno je, čim potiče iz vojnih struktura.

  Vojni trik – 4-7-8 tehnika disanja

  Ovaj trik se naziva „4-7-8“ tehnika disanja i jednostavan je za primenu.

  Evo kako funkcioniše:

  • Prvo, udobno se smestite u krevet i opustite telo koliko god je moguće.
  • Zatim, duboko udahnite kroz nos i brojte do četiri dok punite pluća vazduhom. Udah uzimajte polako i bez žurbe.
  • Kada udahnete, zadržite dah i brojte do sedam. Ovo je ključni korak jer zadržavanje daha omogućava telu da se opusti i smiri.
  • Na kraju, izdahnite kroz usta dok brojite do osam. Pokušajte da izdahnete vazduh što je sporije moguće.

  Ponovite ovaj proces nekoliko puta. Cilj je uspostaviti ritam disanja i usredsrediti se na brojanje kako biste odvratili um od stresa i briga koje vas drže budnim.

  edc064c5d4fbad9c08ef50cd60dcac44

  Ova tehnika deluje tako što usporava puls i snižava krvni pritisak, što dovodi do opuštanja tela i umirivanja uma bez obzira na to koliko vam je izazovno da zaspite. Mnogi ljudi koji su je isprobali izveštavaju o brzom i efikasnom zaspanju, čak i u situacijama kada su se osećali izuzetno napeto.

  Dakle, ako vam je potrebna brza i efikasna metoda za uspavljivanje, isprobajte vojni trik „4-7-8“. Možda će vam doneti miran san i osveženje za novi dan.

  Foto: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: