Otkrijte dekor za kuću koji će učiniti da se osetite bolje

  17.06.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/5_stvari_za_kucu_cover_updat.jpg

  Jeste da smo jedva dočekali da izlazimo iz kuće ali sada smo čak i više nego pre svesni koliko nam je potrebno da ona bude oaza mira, prepuna pozitivnih i umirujućih vibracija. Iako najveća istina jeste da prostor treba da liči na onoga ko u njemu živi, postoje i dizajn krilatice koje dokazano imaju određeni efekat na osobe koje u njemu borave. Na primer, neutralni tonovi i optimalna organizacija automatski čine da prostor poprimi energiju koja opušta. Prirodni materijali i tkanine, za razliku od sintetičkih, čine vazduh zdravijim zato što ne akumuliraju toksine i štetne materije. Dodajte još po koji dekorativni element koji ima i svoju ne tako skrivenu) wellness funkciju i na dobrom ste putu da se u svom prostoru osećate bez premca.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1592404274266881.jpg

  Kristali

  Kristali u sebi nose intenzivnu energiju, a svaka vrsta kristala ima posebna svojstva. Čak i ako ne verujete da imaju mogućnost da udalje negativnu energiju predmeti izrađeni od njih izgledaju prelepo pa će vam i samim svojim izgledom ulepšati dan. Rozenkvarc pospešuje i privlači ljubav prema sebi i prema drugima, a ametist poboljšava san pa ih nije loše staviti u spavaću sobu. Gorski kristal, beličast i providan, posebno se preporuluje za prostorije u kojima ima puno tehnike zato što poništava negativna zračenja.

  Drvo Palo Santo i salvija

  Obožavamo naslagane cepanice u enteriju ali ukoliko se radi o drvetu po imenu palo santo, onda se stvari zaista uzdižu na novi nivo pošto se ova vrsta, kada gori, koristi u sličnu svrhu kao i tamjan (naravno, možete kupiti i štapiće, tanke poput šibica). Zapaljeni palo santo i salviju držite upaljene svega minut ili dva kako se prostorija ne bi napunila nepotrebnim dimom i ovo će biti sasvim dovoljno da vazduh i prostor poprime lagani miris koji će vas umiriti i ublažiti stres i anksioznost.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1592404273215626.jpg

  Lampa za svetlosnu terapiju

  Način na koji smo izloženi dnevnom tj. sunčevom svetlu je izuzetno važan za zdravlje pošto od njega zavisi naš cirkadijalni ritam ali ga, nažalost, moderan način života često remeti. Dovoljno je da gledate u ekran pred spavanje pa da dovedete telo u disbalans, a o negativnim efektima svetla ekrana smo već pisali. Na svu sreću, postoji i tehnologija koja je napravljena posebno u svrhu vraćanja ravnoteže u naš dnevni ritam: lampe koje simuliraju sunčevu svetlost. Najbolje je držati ih u spavaćoj sobi, pogotovo ako ste navikli da spavate u zamračenoj prostoriji i programirati tako da se upale otprilike pola sata pre nego što vam zvoni budilnik. Uz njihovu pomoć, telo će imati utisak da se prirodno budite uz sunčevu svetlost.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1592404274435811.jpg

  Biljke

  Plantazija? Da, molimo. Iako gajenje biljaka zaista nije nova stvar, na svu sreću, ponovo se vraća u modu. Unošenjem prirode u svoj prostor popravićete i njega, a i svoje raspoloženje. Biljke apsorbuju mnoge štetne materije i prečišćavaju vazduh. Ukoliko niste baš vični njihovom gajenju predlažemo da počnete sa sukulentima kao što su čuvarkuća i aloja, ali i žbunaste vrste poput eukaliptusa. Ovim vrstama potrebno je veoma malo pažnje i vode pa su idealni za one koji nemaju puno vremena.

  Tibetanske činije

  Ovaj komad ćete pronaći u svom luksuznim boho enterijerima ali njegova uloga nije samo (a ni prvenstveno) dekorativna. Osim svoje osnovne primene u meditaciji, tibetanske zvučne činije koriste se za terapiju zvukom u svrhu dubokog opuštanja i regeneracije mišića. Veruje se da zvuk i vibracije koje ove činije proizvode pomažu u borbi protiv stresa i anskioznosti. Najčešće se prave od metala ali postoje i varijacije od drveta, čak i od kvarca (za koje neki tvrde da su posebna vrsta).

  Saznaj više:
  Povezani članci: