U robnoj kući Bergdorf Goodman otvoren je novi bar i izgleda predivno

  17.01.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/bergdorf_cover.jpg

  Modno tržište je prezasićeno, a kupci sve više gravitiraju ka novim, modernim radnjama koje im pored odeće po koju su došli nude i čitavo iskustvo kupovine. Oni koji ne uspevaju da se prilagode novom dobu nestaju preko noći, dok se ostali utrkuju ko će ponuditi zanimljivije povlastice. Jedan od načina koji beleži veliki porast jeste otvaranje kafića, ili restorana u samoj radnji (što su učinili skoro svi veliki igrači od Armanija, preko Prade, sve do genijalnog Jacquemusa). Dok je evropskim brendovima ova lekcija apsolutno jasna, američke kolege poučene nesrećnim primerom robne kuće Barney’s se brzo menjaju. Nova Nordstorm radnja u Njujorku sada na odeljku sa ženskim cipelama ima i poseban Shoe Bar gde se kupci mogu osvežiti uz koktele i male zalogaje. Brooks Brothers u Red Fleece kafeu služu odličnu Stumptown Coffee Roasters kafu. Dok je krajem prošle godine Saks Fifth Avenue izazvao veliku pažnju otvaranjem restorana L’Avenue koji je dizajnirao Philippe Starck.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579281096974794.jpg

  U igru se sada uključila i legendarna njujorška robna kuća Bergdorf Goodman, oni su na drugom spratu radnje na Petoj aveniji otvorili Goodman’s Bar usred muškog odeljenja. Kafe ima elegantan evropski štih, a sa limitiranom ponudom počeo je sa radom krajem 2019. godine, dok od nedavno posluje sa punim kapacitetom i jelovnikom. Specijalitete je osmislio kuvar Austin Johson koji ima Michelin zvezdicu. Somelijer Dustin Wilson kreirao je kartu pića na kojoj će gosti pronaći odlične koktele i fina vina.

  Susan Homan i Mika Raja koji su zaduženi za enterijer i arhitekturu Bergdorfa imali su značajnu ulogu u osmišljavanju ovog bara, oni su se inspirisali prepoznatljivom art deko fasadom same zgrade. Enterijer bara podseća na kombinaciju starinskih kafea po Beču i Parizu. Vintage foteljice nose Franz Schuster potpis, a tu su Tom Dixon stolovi i stolice, dok je rasveta delo njujorškog dizajn studija Appartis. Kompanija de Gournay koja se bavi izradom luksuznih tapeta je specijalno za ovo mesto kreirala tapete sa motivom Central parka.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579281097215075.jpg

  Kao rezultat tu je prostor koji ima retro vajb iako je apsolutno savremen, a bez obzira što se nalazi na odeljenju sa muškom odećom dizajn spaja i muški i ženski princip, čineći ga idealnim prostorom za uživanje u koktelima posle posla u najboljem odelu iz ormana. Srećom, rafovi sa novim kolekcijama su tik do.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579281097023006.jpg
  Saznaj više:
  Povezani članci: