Ne možemo da vas zagrlimo, ali možemo da vam predložimo online mesta koja vam mogu doneti utehu

  26.03.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/onlinemesta_cover.jpg

  Znamo, život ponekada ume da bude baš zastrašujuć, čak i u regularnoj situaciji. Uz sve drage ljude, ideje i zabavu i dalje je moguće da se osećamo uplašeno, nesigurno i usamljeno. Da, svi imamo iste takve, kraće ili duže epizode. Naravno, najtačniji odgovor na to je stručna pomoć, neko ko će vam ponuditi drugu perspektivu i fokus prebaciti na pozitivu. Ipak, postoje i stvari koje možete da uradite sami sa sebe, osvešćivanje problema i razmišljanje o načinima kako se sa njim nositi jesu dobar početak. Uteha stiže sa najrazličitijih mesta u raznim oblicima. Polje interneta je neslućeno i ako krenete da detaljnije istražujete, moguće je da ćete pronaći sajt ili aplikaciju koja će vam pomoći da se malo saberete, presložite i povežete sami sa sobom. Predlažemo vam da počnete od sledećih adresa.

  Presently

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585228648223618.jpg

  Blogerka Bri Emery je prilično otvoreno sa zajednicom okupljenom oko njenog bloga razgovarala o depresiji od koje pati. Delila je liste stvari koje joj pomažu, pričala o seansama sa terapeutom, a onda je iznendada upisala školu kuvanja i svoj inače lifestyle sadržaj, usmerila u food blog smeru. Ona je u ritualu pripreme hrane pronašla toliko utehe i smisla, da je poželela da to podeli sa svima. Odatle njen novi projekat Presently. Radi se o web platformi koja nudi posebno snimljene videe pripreme hrane koje bismo mogli opisati kao lagane, hipnotišuće i opuštajuće. Kako sama kaže ideja je da inspiriše i ostale da se povežu sa prirodom i žive u momentu, kao i da se koncentrišu na zvukove, boje i kreativnost koja prati pripremu hrane.

  Headspace

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/158522864791717-1.gif

  Aplikacija Headspace je originalno nastala 2010. godine, a brzo je koncept organizovanja događaja zamenjen ovim za koji znamo danas. Nudi veliku bazu vođenih meditacija, animacija, članaka i video snimaka. Kada se govori o Headspace-u moramo pomenuti i osnivača: Andy Puddicombe je napustio studiranje kako bi postao budistički monah. Tokom 10 godina usavršavao je svoju tehniku meditiranja i prošao zemlje kao što su Nepal, Indija, Burma, Tajland, Australija i Rusija. Pošto je završio služenje u tibetanskom hramu na Himalajima vratio se u Britaniju i poželeo je da sve naučeno podeli sa ljudima. To je uspeo zahvaljujući Rich Piersonu koji je u taj projekat uložio svoje znanje iz oblasti biznisa i advertajzinga. Danas njihovu aplikaciju koriste milioni ljudi u preko 190 zemalja sveta. Zašto? Veoma je laka za korišćenje, pomaže početnicima da savladaju meditaciju i kroz kratke zadatke i vežbice postignu duševni mir.

  Do Nothing

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/158522864838058.jpg

  Da li umete da ne radite ništa? Sigurno ćete reći – da. Evo već danima masteriramo tu sposobnost. A da li stvarno, stvarno ne radite ništa? Sedite sami sa sobom, i to je to? Velike su šanse da je tu negde umešan i telefon i nekoliko stranica časopisa i šta sve ne. Zato vam preporučujemo jedan super jednostavan sajt, sastoji se od samo jedne stranice. Na njoj ćete videti sliku zalaska sunca iznad okeana, a kada pokrenete tajmer od 120 sekundi čućete i zvukove plaže. I to je sve. Ideja je da se prepustite momentu i iskulirate dva minuta. Što je, videćete, lakše reći nego postići. Ali, biće sve to bolje uz vežbu.

  Calm

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/158522864841125-1.gif

  Ovo je još jedna aplikacija koja bi trebalo da živi u vašem telefonu. Calm je poznat kao broj jedan aplikacija za spavanje, meditaciju i opuštanje, i do sada je zabeleženo preko 60 miliona skidanja iste, a čak 700.000 korisnika joj je dalo čistih pet zvezdica. Jedna od najpopularnijih opcija jeste desetominuta meditacija „The Daily Calm“ koja svakog dana istražuje novu temu i inspirativni koncept. Takođe postoji više od 120 priča za laku noć (da, radi se o pričama za odrasle), a neke od njih čitaju poznati glumci, možda je zaista lakše zaspati uz recimo glas Matthew McConaugheya, samo kažemo. Plus, tu je i Calm Music gde možete pronaći muziku i zvukove podeljene u četiri kategorije: fokus, relaksacija, spavanje i zvukovi iz prirode. Ako vam je potrebna pomoć da brže i mirnije zaspite, ovo je odličan izbor.

  Alo Moves

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585228648441416.jpg

  Kada je reč o opuštanju i konektovanju sa sobom, nemoguće je ne spomenuti jogu. Ako je se klonite, možda je trenutak da razmislite o tome. Za početak možete početi sa online časovima (što je idealno uz aktuelnu situaciju), pogledajte šta nudi Alo – na desetine različitih nivoa i vrsta. Radi se o modernoj i veoma kul kompaniji, osnovani su 2007. godine, a pored studija i online kurseva imaju i veoma uspešnu liniju odeće za vežbanje koje poznate ličnosti obožavaju. U njihovoj opremi paparaco fotografi su do sada uhvatili Gigi Hadid, Hailey Baldwin, Taylor Swift i Kendall Jenner.

  Mjau!

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/03/1585228647445058.jpg

  Okej, realno ovo je bonus traka u današnjem tekstu, ali hej ne može da škodi. Sajt Catsoundboard ima samo jednu funkciju, kada mišem pređete preko neke od mačaka prikazanih na početnom ekranu, ona će mjauknuti. Eto – stvarno sumanuto, ali super za skretanje misli.

  Saznaj više:
  Povezani članci: