Pretraga

Evo kako da učinite svoju kuhinju malo luksuznijom nego što jeste

Evo kako da učinite svoju kuhinju malo luksuznijom nego što jeste

Tekst: BURO.

Imamo vesti, era „praktičnih“ kuhinja sa plastičnim elementima, laminatom i standardnim ormarićima je prošla! Kako novi trendovi nalažu da stanovi imaju sve više karaktera (od igre sa maksimalizmom, do tchotchke) bilo je samo pitanje vremena kada će i kuhinja doživeti tranziciju i postati prostorija zbog čijeg dizajna će svi tu rado zaviriti. Novi trend nalaže da je to mesto koje otkriva mnogo o našem načinu života. Zato ne postoji jedan recept koji će sigurno upaliti, postoji toliko načina za renoviranje, onoliko koliko smo svi različiti. Predlažemo vam da se poigrate sa stilom koji vam najviše leži.

Evo kako da učinite svoju kuhinju malo luksuznijom nego što jeste (фото 1)

Ukoliko ste ljubitelj luksuza i elegancije...

Ova dva pojma ovih dana imaju novu definiciju, luksuz je sve tiši, a elegancija podrazumeva odmerene, dobro ukombinovane komade. Ukoliko je ostatak vašeg životnog prostora „odrastao“ i ispunjen ozbiljnim komadima nameštaja vreme je da i kuhinju približite tom stilu. Minimalizam u beloj boji jeste okej, ali začiniti stvari je mnogo zabavnije. Da, naravno mermerna radna ploča jeste sjajan izbor za kuhinju, ali probajte da razmišljate u pravcu mermera u boji umesto sveprisutne carrara šare. Bakar je uvek dobro rešenje, ali i srebrni metalik odsjaj može biti super akcenat koji će sve podići na viši nivo. Luksuz se uvek vezuje i uz kvalitetno drvo, tako da dodajte i svetlu hrastovinu.

Evo kako da učinite svoju kuhinju malo luksuznijom nego što jeste (фото 2)

Ako se ne plašite boja...

Svi oni čije se srce raduje kad vide lude kolor blok kombinacije sada cvetaju. Jer je zapravo kuhinja najbolje mesto da ostvarite svoje snove u boji. Sve je više dizajnera poput Driesa Ottena koji su se posvetili izradi custom made kuhinja koje bi najbliže mogle da se opišu kao zabavne i vesele, a zatim i kompletno funkcionalne. Ako vas je oduvek nervirala monotonija slobodno se razmašite, pravilnim izborom i uklapanjem nijansi možete višestruko popraviti izgled vaše kuhinje i učiniti je jedinstvenom.

Evo kako da učinite svoju kuhinju malo luksuznijom nego što jeste (фото 3)

Ako i dalje simpatišete minimalizam...

Ali ipak želite da se odmorite od njega? Vreme je da razmislite o monohromom uređenju. U poslednjih par sezona svedoci smo da je sve više stanova uređeno u tom stilu, a realno kuhinja je idealna prostorija da ga povedete na test vožnju. Dovoljno je da odaberete omiljenu boju i sve „obučete“ tako. Ono što će vas iznenaditi je to da čak i jarke boje poput sunčane žute u takvoj postavci stvari izgledaju kul, naravno ukoliko još uvek nemate dovoljno hrabrosti pastelne nijanse (posebno millenial pink koja se i dalje ne da) su siguran izbor za savršenu kuhinju.

Evo kako da učinite svoju kuhinju malo luksuznijom nego što jeste (фото 4)

Ukoliko volite beton...

Beton u enterijeru se popularisao kroz kafiće i restorane i mnogi od nas su se usudili da ga iskoriste i za poneki zid u dnevnom boravku. Ali kako godine prolaze i ovaj trend doživljava transformaciju, sve više se koristi obojena varijacija (ružičasta je boja koju svi dizajneri obožavaju), a polako osvaja i sve prostorije. Jedan, ili svi zidovi od betona u kuhinji? Što da ne? Čak je zanimljiva ideja i betonsko ostrvo. Sirovosti betona suprotstavite drvo toplog podtona i uskoro nećete moći da izbacite prijatelje sa svog kuhinjskog šanka.

Evo kako da učinite svoju kuhinju malo luksuznijom nego što jeste (фото 5)

Ako žudite za prirodom...

Završili smo sa plastičnim izgledom kuhinjskih ormarića, materijali koji se danas tu koriste su isti oni koje biste izabrali za svoju dnevnu sobu. Posebno vodite računa o detaljima, birajte nesavršene neobrađene komade drveta, neka se vide godovi i oštećenja koja daju šarm, takođe razmislite i o predmetima od plute ili kanapa. Neka vam na pameti bude odrednica „zen“. Vaša kuhinja tako lako može postati oaza mira. Uz takav stil sjajno će se uklopiti mint nijansa, kao i detalji u boji starog zlata, ili bakra.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor