Pretraga

Život kao iz časopisa: Ova kuća na Kejp Kodu inspirisaće vas da usporite ritam

Život kao iz časopisa: Ova kuća na Kejp Kodu inspirisaće vas da usporite ritam

Tekst: BURO.

Moderni enterijeri, organske forme, dizajn toliko kul da to boli… No, ima dana i kada maštamo o kućici u cveću, crvenoj cigli, drvenim stubovima i retro tremu. Onaj stari američki san u punom sjaju. Takvim danima povučemo se u svoje Instagram odaje i skrolujemo kroz profile južnjačkih lepotica. Proučavamo ambiciozne DIY projekte i zapisujemo savete za negu hortenzija. Zato danas sa vama delimo jednu fantastičnu kuću na Kejp Kodu koja će vas inspirisati da usporite sa jurenjem trendova i proučite koliko klasika može biti odmerena i elegantna.

Život kao iz časopisa: Ova kuća na Kejp Kodu inspirisaće vas da usporite ritam (фото 1)
Život kao iz časopisa: Ova kuća na Kejp Kodu inspirisaće vas da usporite ritam (фото 2)

Sandra Cavallo i njena porodica su 2006. godine kupili ovo imanje na kome se nalazila stara viktorijanska kolibica izgrađena 1905. godine, nažalost ispostavilo se da su uspeli da sačuvaju samo trem od nje, budući da je građevina bila u dosta lošem stanju. Iako su sve gradili ponovo želja im je bila da kuća izgleda kao da je tu već sto godina. Sandra je sve skicirala na papirnom podmetaču iz kafića i pronašla je ekipu lokalnih majstora koji su njene ideje pretvorili u realnost.

Život kao iz časopisa: Ova kuća na Kejp Kodu inspirisaće vas da usporite ritam (фото 3)
Život kao iz časopisa: Ova kuća na Kejp Kodu inspirisaće vas da usporite ritam (фото 4)
Život kao iz časopisa: Ova kuća na Kejp Kodu inspirisaće vas da usporite ritam (фото 5)

Sandra, Mark i njihove bliznakinje su živeli na raznim mestima širom planete, od Kalifornije do Švajcarske, pa su u ovu kuću utkali sve što ih je inspirisalo u tim zemljama. Iako je paleta boja prilično ujednačena i vrti se oko bele i krem boje, ovde je ukombinovano nekoliko stilova. Neki komadi nameštaja su u retro stilu, neki u modernom, ostatak u varijanti shabby chic-a. A ono što je zajedničko za sve prostorije jeste prozračna pomalo bajkovita atmosfera. Nekako, sve pre deluje kao filmski set nekog od naših omiljenih naslova iz osamdesetih ili devedesetih, nego kao porodični dom. Toliko da je Sandra uvela hashtag #welivehere na svakoj fotografiji.

Život kao iz časopisa: Ova kuća na Kejp Kodu inspirisaće vas da usporite ritam (фото 6)
Život kao iz časopisa: Ova kuća na Kejp Kodu inspirisaće vas da usporite ritam (фото 7)

Sve je ispunjeno neobičnim detaljima, kao što je keramička šaka koja izvire iz lavaboa u kupatilu i “drži” malu vazu obično ispunjenu sezonskim cvećem iz vrta. U jednoj od gostinjskih soba krevet “visi” sa plafona na kanapima (zapravo je sve fiksirano i krevet se ne pomera, na radost svih gostiju). Ono što je sjajno jesu Sandrini detaljni opisi svake slike. Tako ona uredno beleži gde je pronašla svaki komad nameštaja, kako ih je preradila, a tu su potpisi i za svaki najmanji detalj, pa možete dobiti i preporuku za kvalitetnu posteljinu i jastuke. Zaista u ovim nesigurnim vremenima na nas deluje umirujući da uronimo u ovaj profil i proučavamo svaki ljupki detalj. Ako vam je potrebna inspiracija kako da opelemenite svoju svakodnevnicu, Old Silver Shed je prava adresa.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor