Pretraga

Kako je disko kugla postala glavno obeležje svakog kul enterijera?

Kako je disko kugla postala glavno obeležje svakog kul enterijera?

Tekst: BURO.

Možda se žurke lagano prebacuju u Metaverse, ali moć diska opstaje u granicama realnog - makar u svetu dizajna. Videli smo kombinaciju disko kugle i ogledala, otapajuće ukrasne kugle kao vodilje splat trenda i ne sumnjamo da ćemo uskoro dočekati nove varijacije na temu. Ali kako je tačno disko kugla postala najnovija TikTok opsesija i nezobilazan element svakog kul enterijera?

Budući da je prethodne dve godine dom bio ne samo dom, već i kancelarija, kafić i podijum koji nam je silovito falio logična je posledica da smo hteli da ga ukrasimo i napravimo tako da nam u njemu bude što prijatnije. A kako bismo dodatno začinili stvari, dovoljno je bilo da uselimo ovaj šljokičavi predmet i simbol zabave, opuštenosti i radosti u svoj dom.

Uklapa se uz vintage nameštaj, minimalističku estetiku, karnevalsku kućnu atmosferu - rečju uz svaki tip enterijera. Naslanja se na trend retro manije, DIY projekata i nostalgije za sedamdesetima koje ovaj predmet prebacuje u sadašnje vreme. Disko kugla u dnevnoj sobi je nešto kao višnja na vrhu torte - nije neophodna, ali je čini daleko slađom i privlačnijom. 

Odgovor na pitanje kako je disko postao nezobliazan deo svakog kul enterijera je zapravo jednostavan - ljudima fali zabava, a ovo je najlakši način da je usele u svoj dom. Dovoljno je da sunce pusti svoje zrake, a odsjaj od kugle napravi magiju na zidovima. Nabacite kućni outfit, odvrnite Kylie Minogue i zađuskajte ispred ogledala - disko je kod kuće!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor