Pretraga

Ne možemo da vas zagrlimo, ali možemo da vam predložimo online mesta koja vam mogu doneti utehu

Ne možemo da vas zagrlimo, ali možemo da vam predložimo online mesta koja vam mogu doneti utehu

Tekst: BURO.

Znamo, život ponekada ume da bude baš zastrašujuć, čak i u regularnoj situaciji. Uz sve drage ljude, ideje i zabavu i dalje je moguće da se osećamo uplašeno, nesigurno i usamljeno. Da, svi imamo iste takve, kraće ili duže epizode. Naravno, najtačniji odgovor na to je stručna pomoć, neko ko će vam ponuditi drugu perspektivu i fokus prebaciti na pozitivu. Ipak, postoje i stvari koje možete da uradite sami sa sebe, osvešćivanje problema i razmišljanje o načinima kako se sa njim nositi jesu dobar početak. Uteha stiže sa najrazličitijih mesta u raznim oblicima. Polje interneta je neslućeno i ako krenete da detaljnije istražujete, moguće je da ćete pronaći sajt ili aplikaciju koja će vam pomoći da se malo saberete, presložite i povežete sami sa sobom. Predlažemo vam da počnete od sledećih adresa.

Presently

Ne možemo da vas zagrlimo, ali možemo da vam predložimo online mesta koja vam mogu doneti utehu (фото 1)

Blogerka Bri Emery je prilično otvoreno sa zajednicom okupljenom oko njenog bloga razgovarala o depresiji od koje pati. Delila je liste stvari koje joj pomažu, pričala o seansama sa terapeutom, a onda je iznendada upisala školu kuvanja i svoj inače lifestyle sadržaj, usmerila u food blog smeru. Ona je u ritualu pripreme hrane pronašla toliko utehe i smisla, da je poželela da to podeli sa svima. Odatle njen novi projekat Presently. Radi se o web platformi koja nudi posebno snimljene videe pripreme hrane koje bismo mogli opisati kao lagane, hipnotišuće i opuštajuće. Kako sama kaže ideja je da inspiriše i ostale da se povežu sa prirodom i žive u momentu, kao i da se koncentrišu na zvukove, boje i kreativnost koja prati pripremu hrane.

Headspace

Ne možemo da vas zagrlimo, ali možemo da vam predložimo online mesta koja vam mogu doneti utehu (фото 2)

Aplikacija Headspace je originalno nastala 2010. godine, a brzo je koncept organizovanja događaja zamenjen ovim za koji znamo danas. Nudi veliku bazu vođenih meditacija, animacija, članaka i video snimaka. Kada se govori o Headspace-u moramo pomenuti i osnivača: Andy Puddicombe je napustio studiranje kako bi postao budistički monah. Tokom 10 godina usavršavao je svoju tehniku meditiranja i prošao zemlje kao što su Nepal, Indija, Burma, Tajland, Australija i Rusija. Pošto je završio služenje u tibetanskom hramu na Himalajima vratio se u Britaniju i poželeo je da sve naučeno podeli sa ljudima. To je uspeo zahvaljujući Rich Piersonu koji je u taj projekat uložio svoje znanje iz oblasti biznisa i advertajzinga. Danas njihovu aplikaciju koriste milioni ljudi u preko 190 zemalja sveta. Zašto? Veoma je laka za korišćenje, pomaže početnicima da savladaju meditaciju i kroz kratke zadatke i vežbice postignu duševni mir.

Do Nothing

Ne možemo da vas zagrlimo, ali možemo da vam predložimo online mesta koja vam mogu doneti utehu (фото 3)

Da li umete da ne radite ništa? Sigurno ćete reći - da. Evo već danima masteriramo tu sposobnost. A da li stvarno, stvarno ne radite ništa? Sedite sami sa sobom, i to je to? Velike su šanse da je tu negde umešan i telefon i nekoliko stranica časopisa i šta sve ne. Zato vam preporučujemo jedan super jednostavan sajt, sastoji se od samo jedne stranice. Na njoj ćete videti sliku zalaska sunca iznad okeana, a kada pokrenete tajmer od 120 sekundi čućete i zvukove plaže. I to je sve. Ideja je da se prepustite momentu i iskulirate dva minuta. Što je, videćete, lakše reći nego postići. Ali, biće sve to bolje uz vežbu.

Calm

Ne možemo da vas zagrlimo, ali možemo da vam predložimo online mesta koja vam mogu doneti utehu (фото 4)

Ovo je još jedna aplikacija koja bi trebalo da živi u vašem telefonu. Calm je poznat kao broj jedan aplikacija za spavanje, meditaciju i opuštanje, i do sada je zabeleženo preko 60 miliona skidanja iste, a čak 700.000 korisnika joj je dalo čistih pet zvezdica. Jedna od najpopularnijih opcija jeste desetominuta meditacija „The Daily Calm“ koja svakog dana istražuje novu temu i inspirativni koncept. Takođe postoji više od 120 priča za laku noć (da, radi se o pričama za odrasle), a neke od njih čitaju poznati glumci, možda je zaista lakše zaspati uz recimo glas Matthew McConaugheya, samo kažemo. Plus, tu je i Calm Music gde možete pronaći muziku i zvukove podeljene u četiri kategorije: fokus, relaksacija, spavanje i zvukovi iz prirode. Ako vam je potrebna pomoć da brže i mirnije zaspite, ovo je odličan izbor.

Alo Moves

Ne možemo da vas zagrlimo, ali možemo da vam predložimo online mesta koja vam mogu doneti utehu (фото 5)

Kada je reč o opuštanju i konektovanju sa sobom, nemoguće je ne spomenuti jogu. Ako je se klonite, možda je trenutak da razmislite o tome. Za početak možete početi sa online časovima (što je idealno uz aktuelnu situaciju), pogledajte šta nudi Alo – na desetine različitih nivoa i vrsta. Radi se o modernoj i veoma kul kompaniji, osnovani su 2007. godine, a pored studija i online kurseva imaju i veoma uspešnu liniju odeće za vežbanje koje poznate ličnosti obožavaju. U njihovoj opremi paparaco fotografi su do sada uhvatili Gigi Hadid, Hailey Baldwin, Taylor Swift i Kendall Jenner.

Mjau!

Ne možemo da vas zagrlimo, ali možemo da vam predložimo online mesta koja vam mogu doneti utehu (фото 6)

Okej, realno ovo je bonus traka u današnjem tekstu, ali hej ne može da škodi. Sajt Catsoundboard ima samo jednu funkciju, kada mišem pređete preko neke od mačaka prikazanih na početnom ekranu, ona će mjauknuti. Eto - stvarno sumanuto, ali super za skretanje misli.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor