Ancora, ancora, ancora: Najveća ITALIJANSKA muzička zvezda svih vremena

  20.10.2023.
  RECOMMENDED

  Kad je nešto važno, mora da se ponovi! Jednom, dvaput, pa treći put!
  Ancora, ancora, ancora…

  Ove nedelje vam nudim pesmu koje nikad nije dovoljno, u originalnoj verziji, prepevu i novom dostojanstvenom remiksu.

  Mina je najveća italijanska muzička zvezda svih vremena. Ovo jeste kolumna, ali ovo nije subjektivno mišljenje. Prodala je 150 miliona ploča, zvanično je najuspešnija!

  Možda ne znate za nju, to je njen izbor. Poslednji put se zvanično pojavila u medijima 1978. godine i izvela je upravo pesmu „Ancora, ancora, ancora“. Od tada, izbacuje jedan album godišnje, ali odbija intervjue i bilo kakvo eksponiranje. Dosta joj je toga. Bila je obožavana, ali i zabranjivana. Prošlo je četrdesetpet godina, još se nije odmorila! Njen sin povremeno prenese poruku ili, skorije, amin da se objavi remiks koji je napravio Mark Ronson, po želji kreativnog čela kompanije Gucci.

  Sabato De Sarno, kao i svaki Italijan, idolopoklonik je čuvene „tigrice“. Na nju su ponosni koliko na nonninu pastu, Ferrari, espresso ili smisao za modu. Tražio je od zeta Meryl Streep, da u godini u kojoj uživa uspeh Barbie soundtracka koji je sastavio, napravi i muziku koja će pratiti njegovu reviju. Mina je bila posebna želja, a postojali su precizni uslovi – Ostati u estetici sedamdesetih, zamirisati na Donnu Summer, zadržati emociju. Dobili smo remix koji ostaje dosledan originalu, ali ima beat za koračanje modela na reviji. Ronson je priznao da nije znao ko je Mina i produbio apsurd koje je njeno postojanje.

  Da li će njegova verzija ostati zakopana kao opskurija za naredne generacije ili, manje verovatno, postati hit i iznova zainteresovati ceo svet za nju? Dešavale su i „čudnije stvari“, ako me razumete. Pustite me da se nadam!


  Minu možete čuti od devetog minuta revije, nakon Romy i Lykke Li

  Ko zna za Minu? Róisín Murphy, naravno. Ne samo da zna, već na sva usta priča da je ova bila prva i najbolja u svemu. Pre deset godina je i prepevala upravo Minine pesme i to uz produkciju svog partnera, inače Italijana. Mina joj je muzički, ali nesporno i uzor kada je o stilu reč, odnosno ukupni izraz.

  Nadam se da vam se dopala neka od verzija pesme Ancora, ancora, ancora“. Sve tri su provučene kroz BURO. x Vojkan Bećir plejlistu, kao kakav refren. Prva strofa su najsvežije, tek ubrane pesme, dok su niže one objavljenje prethodnih nedelja. Uživajte u njoj, iznova, iznova i iznova i ne zaboravite da je dodate u svoju biblioteku, pošto se osvežava sedmično.

  Saznaj više:
  Povezani članci: