Amalfi obala i Hotel Borgo Santandrea su NEODOLJIVA kombinacija

Ovaj jedinstveni hotel na litici predstavlja neverovatan spoj modernog dizajna sa istorijom srednjeg veka
17.10.2023.
RECOMMENDED

Predivna Amalfi obala mnogima je omiljena destinacija zbog svojih jedinstvenih pogleda i arhitekture, a u poslednjih nekoliko godina doživela je neverovatan rast u popularnosti. Rastom popularnosti raste i potreba za smeštajem, a to su prepoznale i dve lokalne porodice koje su se upustile u obimnu obnovu jednog hotela.

Arhitekta Bonaventura i dizajner enterijera Nikita Bettoni renovirali su jedinstveni italijanski Hotel Borgo Santandrea iz 60-ih koji se nalazi na vrhu istorijskih bedema na obali. Renovacija je završena prošle godine, a za hotel su zadužene lokalne porodice Orlacchio i De Siano.

Amalfi Hotel Borgo Santandrea 2 1

Amalfi Hotel Borgo Santandrea 1 1
Amalfi Hotel Borgo Santandrea 4

Hotel nudi mogućnost smeštaja u 41 soba, a ove godine su predstavljena 4 nova apartmana, podižući ukupan broj soba na 45. Iz hotela se pruža pogled na staro ribarsko selo Conca dei Marini, a neke od soba imaju i pogled na predivno Tirensko more.

Renovacija

Gosti mogu neometano da se šetaju kroz niz srednjevekovnih odbrambenih tornjeva i tvrđava, ali i da dođu do privatne plaže. Kako su i sami članovi porodice kolekcionari, za dizajn enterijera su, uz komade napravljene po porudžbin, uključili i komade iz svojih privatnih kolekcija. Sličan pristup primenjen je u 29 soba sa punom uslugom i u 16 apartmana, od kojih osam ima privatne bazene sa neprekinutim pogledom na Tirensko more.

Među kolekcionarskim komadima nalazi se i engleski teleskop iz 1930-ih koji se može pronaći pored recepcije. Osim ovog posebnog komada, možete pronaći dragocene originalne komade Gia Pontija, retke vintage dizajnere Englander & Bonta i Hansa Wegnera – poput Wishbone stolice – i redizajn od Molteni&C.

Amalfi Hotel Borgo Santandrea 5

Kako bi se zadržao srednjevekovni duh, kroz enterijer se protežu detalji od mesinga u kombinaciji sa plavim i belim pločicama. Recepcija je sama po sebi statement komad jer je napravljena od metala sa pozadinom od glaziranih pločica, te se vrhunski uklapa u koncept koji se povezuje sa srednjim vekom.

Amalfi Hotel Borgo Santandrea 6

Dizajn soba je pažljivo promišljen, a neke od njih su sagrađene u okviru starih kamenih bedeme zbog čega imaju visoke zasvođene prozore i vrata kroz koje pogled na more jednostavno oduzima dah. Kao i u glavnim prostorijama hotela, sobe imaju podove sa plavim i belim pločicama koje diktiraju paletu boja za nameštaj i dekoraciju. Cilj ovakvog uređenja je bio da se „stvori jedinstveno okruženje gde se srednjovekovni dizajn spaja sa mediteranskim stilom“, što možemo reći da se itekako postiglo.

Gastronomija

U restoranu Alici se poslužuje doručak, a gosti imaju izbor da sede unutar restorana ili na terasi sa pogledom na more. Osim Alici, u sklopu hotela postoji i restoran Marinella, koji nudi jela regionalne kuhinje napravljena sa lokalnim namirnicama. Uz njih možemo videti i još jedan vrlo zanimljiv prostor nazvan La Libreria koji je ispunjen knjigama i po danu služi kao biblioteka, ali se noći transformiše u koktel bar. Ovo je vrlo inovativan koncept koji mnoge goste ostavlja bez reči.

Amalfi Hotel Borgo Santandra 7

Naravno, ni jedan hotel na obali ne bi bio potpun bez beach bara ili kluba, pa tako i Borgo Santandrea u podnožju hotela ima beach klub koji uključuje celodnevni bar, ali i restoran smešten unutar stare kamene zgrade koja se u 19. veku koristila kao kućica za čamce. Put do plaže nudi predivne poglede kako na more, tako i na mediteranske vrtove uz samu stazu.

Amalfi Hotel Borgo Santandrea 9
Amalfi Hotel Borgo Santandrea 8

Kako bi gostima olakšali istraživanje Amalfi obale, hotel u svojoj ponudi ima i besplatnu uslugu prevoza duž obale, ali i po moru. Ovaj hotel uspešno spaja moderan dizajn sa srednjim vekom, a svoju viziju su savršeno pretočili u delo i time svojim gostima ponudili nezaboravno iskustvo.

Saznaj više:
Povezani članci: