14 knjiga koje će u 2024. doživeti svoje adaptacije

    18.01.2024.
    RECOMMENDED

    Adaptacije poznatih književnih dela su veliki izazov. Tako, dok još uvek stojimo na pragu nove godine, filmski svet je čini se spreman za nove priče i nova ostvarenja voljenih priča iz još voljenijih romana. Ova godina, očigledno, biće prožeta filmskim ostvarenjima koja radnju crpe iz dragocenih nam, i dobro poznatih knjiga. Uzbudjenje povodom adaptacija već je počelo sa filmom „Priscilla“, koji čini adaptaciju knjige „Elvis and me“ Priscille Presley u kojem je ulogu Elvisa poneo Jacob Elordi.

    Dok ove godine veoma polako, ali potpuno sigurno uranjamо u godinu književnih transformacija na filmskom platnu, evo pažljivo sastavljenog spiska na kom se nalazi čak 19 knjiga koje će svojim pričama oplemeniti svet filma i televizije, obećavajući potpuno novi pristup delima koje volimo.

    adaptacije 1
    The 50 best dressed men of 20191 2

    OVOGODIŠNJE ADAPTACIJE KNJIGA:

    Priscilla

    Jedan od najličnijih filmova do sada, zasnovan je na Priscillinim memoarima „Elvis and me“. Film istražuje teme izolacije i zatočeništva. Napisan od strane režiserke Sofiae Coppolae, koja odaje počast Priscillii, koju tumači Cailee Spaeny, dok se film fokusira na njenu stranu braka sa Elvisom, koji igra Jacob Elordi. Biografski film istražuje ono što bi trebala biti bajkovita priča, koja dobija mračan zaokret, gde Elvis na kraju postaje običan čovek kriv za stvaranje noćne more od braka.

    Snapinsta.app 386461405 2350351228494485 8853569841641120641 n 1080

    He Went That Way

    „He Went That Way“ je američka krimi drama u režiji Jeffreya Darlinga. Film je zasnovan na priči o susretu serijskog ubiće sa trenerom životinja koji je uspeo da preživi. U glavnim ulogama su, ponovno, Jacob Elordi i glumac Zachary Quinto. Radnja filma inspirisana je romanom Conrada Hilberrya „Luke Karamazov“. Adaptacije poput ove se ne propuštaju.

    Snapinsta.app 418610983 394209322994138 1695427475953372547 n 1080

    All of Us Strangers

    Britanski režiser Andrew Haigh u svom novom filmskom ostvarenju okuplja Paula Mescala i Andrewa Scotta u adaptaciji romana „Strangers“, nagrađivanog romana iz 1987. godine japanskog autora Taichia Yamadae. Za one koji nisu čitali Yamadin roman, to je u potpunosti u redu, zbog toga što se režiser potpuno oslonio na izvor. Priča prati ljubavnu dramu između dva momka, od kojih jedan saznaje da su mu roditelji, godinama unazad proglašeni mrtvima, ipak živi. Ne samo to, oni izgledaju isto kao i pre trideset godina.

    Snapinsta.app 407777103 716821176829659 683933050716079440 n 1024

    The Outrun

    Saoirse Ronan se vraća. Kao producentkinja, i ovoga puta u ulozi sa plavom kosom. Na osnovu memoara „Liptrot“, inspirativnoj priči koja govori o životu na rubu između mora i gradske svakodnevice, Ronanova režira film. Nakon što njen lik bude otpušten sa rehabilitacije, sa više od decenije provedene u ustanovi, ona pokušava da se pomiri sa svojom problematičnom prošlošću koja ju je na to i navela.

    Saoirse Ronan

    Force of Nature: The Dry 2

    Drugi film iz serijala „The Dry“ prati istražitelja Arona iz seoskog kraja Australije. Priča pripoveda o slučaju četiri nestale žene koje su krenule na planinarenje. Od njih četiri, vratila se samo jedna. Na osnovu romana Jane Harper, ovu misterioznu adaptaciju ponovo će predstaviti Eric Bana, koji se vraća da reprizira svoju ulogu Arona Falka.

    Eric Bana is Back in Chilling Sequel Force of Nature The Dry 2 Trailer

    SpaceMan

    Po romanu „Spaceman of Bohemia“ Jaroslava Kalfara, film prati Adama Sendlera u glavnoj ulozi Jakuba. I ne, ovo nije ništa slično Sendlerovim prethodnim komičnim filmovima, jer predstavlja spoj žanrova drame i naučne fantastike. Glavni lik je pronađen izgubljen u svemiru dok luta neistraženim teritorijama. Film bi trebalo da bude dostupan na Netflix-u od 1. marta.

    New Adam Sandler Movies Coming to Netflix in 2024 Beyond © 2023 BestNetflix com Best

    It Ends With Us

    Jedna od najpopularnijih knjiga jednog od najpoznatijih autora konačno dobija filmsku adaptaciju – „It Ends With Us“ Colleen Hoover. Blake Lively će tumačiti lik Lilly Bloom, a Justin Baldoni, koji je takođe i režiser, igraće Ryla. Bez obzira što trenutno nemamo zvaničan trailer u najavi, možete očekivati da će ovaj film dirnuti srca, prateći ljubavni trougao koji je proslavio i samu knjigu.

    Blake Livelys Curly Red Hair Is Giving the Internet Major Feelings

    Dune 2

    Nastavak filma „Dune“ iz 2021. godine, je priča po adaptaciji romana „Dune“ iz 1965. godine autora Franka Herberta, i prati Paula Atreidesa kako se udružuje sa pustinjskim narodom Fremen na planeti Arrakis kako bi ratovao protiv House Harkonnen. Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, Charlotte Rampling i Javier Bardem rezpriziraće svoje uloge u filmu.

    zendaya dune

    Mickey17

    Jedan od najiščekivanijih naučnofantastičnih filmova godine zasnovan na romanu „Mickey17“ autora Edwarda Ashtona. Radnja se odvija u budućnosti na svemirskom brodu koji ima jednog ljudskog zaposlenog koji je poslat da kolonizuje ledeni svet. Bivši istoričar pridružuje se jednoj od najopasnijih ekspedicija gde su vanzemaljci i samoubilačke misije deo njegovog posla. Robert Pattinson će igrati glavnu ulogu.

    Mickey 17 2024 Adventure Drama Sci Fi

    The Watchers

    Horor triler zasnovan na romanu A.M. Shine nije za one sa slabim srcem. Prateći devojku, koju igra Dakota Fanning, kako ona i tri stranca postaju meta misterioznih stvorenja u irskoj šumi.

    20f5ad6a4adca962c22452fee78e1ff2

    The Amateur

    Na osnovu romana Roberta Littella, „The Amateur“, film prati radnju Ramija Maleka u ulozi Charliea, kriptografa koji radi za CIA-u. Kada se tragedija dogodi njegovoj porodici, on preuzima stvari u svoje ruke. Očekujte od ovog filma puno akcije i špijunaže.

    The 50 best dressed men of 20191

    Wicked

    Mjuzikl je već skoro dve decenije prisutan na sceni, a u novom filmu ćemo videti Elfabu, poznatu i kao Zlobna Veštica Zapada, koju tumači Cynthia Erivo, dok će ulogu Glinde imati Ariana Grande. Na ekranu će im se pridružiti princ ,Jonathan Bailey. Ovo je več sad jedan od najiščekivanijih filmova godine.

    POPSUGAR UK

    The Expats

    Autorka Y.K. Lee, koja je takođe napisala „The Piano Teacher“, dala je prava Amazonu da kreira seriju u kojoj Nicole Kidman igra glavnu ulogu. Jednu od tri majke i suprugu koja živi život izvan svoje domovine u Hong Kongu. Iznenada se suočava sa situacijom u kojoj tragedija pogađa njenu porodicu i njen sin nestaje. Istražujući teme gubitka i privilegija, ova serija je jedna koju treba pratiti.

    Nicole Kidman Wishes People Wouldnt Worry About a Womans Age

    Lord of the Rings: The War of Rohirrim

    „Gospodar prstenova“ se vraća! Film predstavlja priču o Kraljevstvu Rohan i kako su branili svoju zemlju od Dundlendingsa. Animirani film, režirao je Kenji Kamiyama, a za one koji nisu upoznati sa knjigom ili filmovima, očekuje vas avantura sa puno mitskih stvorenja.

    The Lord of the Rings The Rings of Power

    Foto: Pinterest; Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: