Tri lokalne keramičarke u čije radove smo se zaljubili ovog leta

    26.07.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/keramicarke_cover.jpg

    Nema onoga ko ne voli da prostor u kom živi s vremena na vreme ponovi nekim novim elementom. Nekada su to coffee table knjige koje su veoma često jednako zanimljive koliko su i lepe, a neretko su pre-le-pe. Može biti neki rad lokalnog umetnika ili umetnice, nekada neki komad koji je ujedno i umetničko delo a i praktičan u stanu i životu. Da, govorimo o svim onim prelepim tanjirima, činijama, šoljama koje čine da nam svaka jutarnja kafa, ili svaki pojedeni kolač budu kompletno uživanje.

    Lokalnu keramičarsku scenu pratimo pomno, ali se ona toliko brzo i razmahano razvija da je na svakih nekoliko meseci moguće praviti presek stanja i izdvajati nove trenutne favorite. Ovaj put su to tri devojke, sve tri pune kreativnosti, posvećenosti na detalj, i strasti prema stvaranju, a opet svaka sa sasvim jedinstvenim pristupom materijalu i formama. 

    Jelena Vučićević

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/1627304194022402.jpg

    Teodora Džudović ima background u umetničkim vodama, ali iako je završila slikarstvo na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, već neko vreme u nazad bavi se vizuelnim istraživanjem u oblasti keramike. Kako je rekla, smatra da porcelan kao materijal ima sopstvenu volju i narav, i da mu treba dozvoliti da to i ispolji, a upravo zato joj i predstavlja poseban izazov. Teodora je nedavno pokrenula svoj dizajnerski studio Tein, gde se pored keramičkih komada i instalacija, mogu naručiti i slike i njeni drugi radovi, a trenutno nam najviše pažnje privlači ON BON njena nova kolekcija porcelanskih komada koji su u bojama koje podsećaju na bombone, na leto, i sve ostalo slatko i lepo što volimo. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: