Upoznajte se sa Mikaelom Stafford i njenom 3D umetnošću

    28.12.2021.
    RECOMMENDED

    Nema sumnje da ulazimo u novu eru tehnološkog razvoja, a posebno nema sumnje da nam baš i nije lako da se na te promene navikavamo. I dok one neretko izgledaju strašno, ostavljajući za sobom gomilu pitanja na koja nemamo odgovore, umetnici se se sa njima poigravaju i pretvaraju ih u dela pred kojima se o pojavnim oblicima tih promena zapitamo barem još jednom.

    Samouka umetnica 3D pokretne grafike, sa prethodnim iskustvom u slikarstvu i scenskom dizajnu, Mikaela Stafford, upravo razmatra ideje AI svesti i često prikazuje napredna i bogata bio-digitalna okruženja u kojima tehnologija i prirodni svet postoje harmonično. Njen rad predstavlja integraciju raznih tradicionalnih metoda uključujući fotografiju, skulpturu i dizajn osvetljenja.


     

    Budući da stvara isključivo u digitalnom svetu, ne susreće se sa fizičkim ili ograničenjima koja se tiču materijala. Koristeći beskonačno prostranstvo 3D prostora, eksperimentiše u prvom redu sa formama i dizajnom osvetljenja. Pored osvrta na AI sve(s)t, njena osnovne preokupacije jesu dualnost, obilje, radost i radoznalost. Baveći se pomenutim temama stvara živahne i razigrane radove.

     


     

    Kako naša stvarnost postaje u sve većoj meri digitalizovana, Mikaela pokušava da preispita, objasni i pomiri virtuelno i realno. Ostavljamo vas da proučite gde prestaje jedno, a počinje drugo.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: