Kultni par: Brooke Shields & Andre Agassi

08.04.2024.
RECOMMENDED

Iako je njihov brak trajao samo dve godine, a veza nije izdržala test vremena, Andre Agassi i Brooke Shields bili su It par devedesetih. Glumica i jedan od najboljih tenisera na svetu u to vreme, upoznali su se na teniskom turniru 1993. godine, zabavljali do 1997. kada su se uzeli, a razveli 1999.

Danas u prijateljskim odnosima, i jedno i drugo su u svojim autobiografijama (njena je – There Was a Little Girl: The Real Story of My Mother and Me, a njegova „Open„), otkrili da su na dan venčanja znali da ne treba da se uzimaju. Glumica je bila ispunjena sumnjom: „Nastavljala sam da klimam glavom, kao da su mi usta bila zalepljena trakom. Shvatila sam da sam napravila grešku. Nisam želela da budem u braku … Želela sam da budem mlada nevesta, ali još uvek nije trebalo da se udam“.

brooke 1

Veza sa Agassijem bila je dobra za Brooke jer ju je odvojila od preterano kontrolišuće majke – Teri Shields, sa kojom je živela do tada i delila kancelariju.

– Ceo odnos sa njim bio mi je toliko neophodan. On mi je pružio prvi ukus slobode, slobodu koju sam osetila tek kad sam se odvojila od svoje mame.I poveo me je u svoj svet, otkrila je Brooke u autobiografiji.

Kada je preuzela stvari u svoje ruke, našla se u vezi gde je dobila kontrolišućeg partnera, koji bi joj s vremena na vreme pravio ljubavne scene, ali činjenica je da je ona sve to zanemarivala jer je ljubav između njih dvoje bila veoma jaka. Drugo, važili su za zlatni par – ona je bila uspešna glumica i manekenka, a on je osvajao turnir za turnirom. Ipak, stvari su postajale mračne kad bi gubio mečeve.

brooke agassi

— Otuđivao bi se kad je gubio i već je bio na idućem turniru kad je pobeđivao. Tada sam iskusila drugu stranu toga što sam devojka, tada već i žena sportiste, stranu koja gubi sjaj s porazima.

Nakon romantične veridbe na Havajima, par je imao bajkovito venčanje, u aprilu 1997. godine u Kapeli Svetog Jovana u Montereu u Kaliforniji. Ugostili su preko 100 zvanica, dok su horde paparaca defilovale ispred ne bi li uhvatili svaki trenutak. Brooke je nosila timeless venčanicu u boji slonovače, njujorške dizajnerke Heidi Weisel, sa vintage velom.

brooke wedding

Dok je venčanje bilo idilično, brak to definitivno nije bio. Agassi je malo pošto se oženio, počeo sa zloupotrebom droga.

– Probudio sam se u životu za koji sam shvatio da nije moj, nisam bio povezan sa njim. Mrzeo sam ono što radim. Bio sam u braku u kojem nisam hteo da budem. Bio sam depresivan, neko je došao i ponudio mi bekstvo i, i prihvatio sam ga, otkrio je kasnije teniser.

Brooke u Prijateljima

Tu je i epizoda u drugoj sezoni Prijatelja u kojoj glumi Brooke Shields – devojku koja je zaljubljena u Joeyja (lik Matta LeBlanca) – snimano je u studiju,Agassi je bio u publici u trenutku kad je Brooke lizala prste Mattu, i izjurio napolje.

– Svi mi se smeju. Izblamirala si me svojim ponašanjem, rekao joj je Agassi, Brooke je otkrila u intervjuu za The New Yorker, shvatajući mnogo godina kasnije da je njegova reakcija bila prenaglašena zbog konzumacije kristal meta.

brooke 2

Objašnjenja da je to sve gluma nisu pomogla i Agassi je porazbijao kod kuće sve trofeje. Brooke se potrudila da ih popravi i vrati u prvobitno stanje, ali bili su nepovratno uništeni, kao i njihov brak.

Par je papire za razvod potpisao 1997, a sve je završeno brzo i bezbolno (Brooke je otkrila da joj je Agassi kasnije otkrio da je ne bi pustio da ode tako lako da su imali dece).

Nakon razvoda braka oboje su sreću pronašli sa novim partnerima – ona sa rediteljem Christopherom Thomasom Henchyjem, a on sa ženom iz tenisa, jednom od najuspešnijih teniserki svih vremena, Steffi Graf (oboje su se za nove partnere venčali 2001. godine i sa njima ostali do danas).

Fotografije: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: