Buro. vizuelni leksikon: Barbara Dimić

10.11.2023.
RECOMMENDED

Uvek mi je teško da se opredelim samo za jednu stvar koja me definiše, jer eksperimentišem sa različitim medijima, ali recimo da sebe najviše volim da opišem kao crtača, kaže Barbara Dimić, ilustratorka, grafička dizajnerka, muralistkinja i članica benda Replicunts, sa kojim upravo snima EP album – uskoro dostupan za online slušanje. 

Pod uticajem mame arhitekte, umetnost je zanima od malih nogu. Još pre srednje dizajnerske, pohađa likovne škole, da bi osnovne i master studije završila na FILUM-u u Kragujevcu, na odseku za zidno slikarstvo (u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji možete videti njene murale – na ulici, objektima, ali i školama – uradila je mural Partizanka Olga na OŠ Olga Petrov u Padinskoj Skeli).  

Barbara Dimić ne poštuje pisana pravila, pogotovo ne u grafičkom dizajnu, a ako želite bliže da se upoznate sa njenim radovima, možete ih videti online, ali i u divnoj galeriji Wunderkammer u Beogradu.  

Fun fact: Barbara ima svoje kraft pivo, OhNoBarbara, koje je dobila kao jedna od učesnica projekta Dogma in The Streets, koji je organizovala Dogma, pri čemu je kao jedan od street umetnika oslikala deo zida na njihovoj pivari.  

Uživajte u njenom vizuelnom leksikonu.  

Ljubav je… kad mi ne da da padnem.

Ljubav je

Radujem se … kad se igramo. 

Radujem se

Divim se… snažnim, hrabrim, upornim ženama. 

Divim se

Najlepše knjige su o… putovanjima, muzici i autobiografske. 

Najelpse knjige su

Najlepše zaspim kad… sam završila sve obaveze.

NajlepseZaspimKad

Najčešće sanjam… kako putujem.

NajcesceSanjam

Plaši me… samoća.

PlasiMe

Protiv straha se borim… sa dragim ljudima.

ProtivStrahaSeBorim

Saznaj više:
Povezani članci: