KULTNI PAROVI: Carolyn Bessette i John F. Kennedy Jr.

30.01.2024.
RECOMMENDED

Tačno 25 godina od njihove tragične smrti, život Carolyn Bessette i Johna F. Kennedyja Juniora, ne prestaje da intrigira javnost. Američki zlatni par, koji je tragično nastradao u avionskoj nesreći 1999. godine, predmet je mnogih tekstova, novinskih članaka, knjiga, dokumentaraca i uskoro jedne serije – genijalni Ryan Murphy najavio je pre nekoliko godina ostvarenje inspirisano njihovim životom.

Carolyn je upoznala najstarijeg sina JFK-a i Jackie Kennedy 1992. godine, dok je radila za Calvin Klein, a on izlazio sa Daryl Hannah. U početku je odbijala njegove telefonske pozive, ne želeći da se vidi sa njim, da bi na kraju popustila. Počeli su da se viđaju 1994, verili 1995. i venčali 1996, a mlada, buduća ikona stila, dospela je na naslovne strane svih svetski magazina noseći jednostavnu venčanicu tada malo poznatog dizajnera Narcisa Rodrigueza.

carolyne

Ko je bila Carolyn Bessette?

Rođena 1966. godine u njujorškim White Plains, Carolyn je bila kći inženjera Williama J. Bessetta i Ann Messine, administratorke u sistemu javnih škola u Njujorku. Imala je dve starije sestre, bliznakinje Lauren i Lizu. Nakon razvoda roditelja, odrasla je kod majke i očuha (ortopeda Richarda Freemana).

Nakon što je stekla diplomu iz osnovnog obrazovanja, Carolyn je pokušala da započne karijeru modela, da bi vrlo brzo počela da radi kao prodavačica za Calvin Klein. Zahvaljujući neverovatnom osećaju za stil, vrlo brzo je napredovala u karijeri, postavši direktorka za javne odnose u glavnoj prodavnici kompanije na Menhetnu.

carolyn 1 1

U godinama nakon njihovog venčanja, interesovanje medija za par se samo intenziviralo.

– Muškarac koji je za svoju mladu mogao da odabere bilo koju ženu na svetu, odabrao je onu koja nije bila ni bogata ni slavna, nije imala ugledno porodično poreklo, niti je bila prepoznatljiva po nekim profesionalnim dostignućima. Carolyn je posedovala druge harizmatične kvalitete: posebnu lepotu, unikatan stil i oštru inteligenciju, pisao je u to vreme Vanity Fair o Carolyn.

Carolyn je tako postala idol mnogim devojkama i ulila im nadu da mogu pronaći „princa“, iako nisu rođene u visokom društvu i nemaju visok položaj. Njen osećaj za modu i jedinstven stil uvrstio ju je u vanvremenku ikonu stila, što je ostala do danas.

carolyn

Ipak, ma koliko delovao bajkovito, odnos Carolyn Bessette i Johna Kennedyja bio je daleko od bajke. Ona nije želela popularnost, a postala je tema svih svetskih medija, dok su paparaci pratili svaki njen korak. Carolyn i John postali su jedne od prvih žrtava medijske torture.

Carolyn se teško nosila sa slavom. Nekoliko meseci nakon venčanja provela je zaključana u stanu, počeći da pokazuje ozbiljne znake depresije. NIje želela da izlazi napolje u takvom stanju, a i kad bi izašla, paparaci su sve češće nju i Johna slikali u svađi nego u ljubavi. Ona je otkazivala pozive na večere, izostajala sa zabava i – slamala se pod pritiskom svega toga.

carolyn 3

Johnu je zamerala što je često ostavlja samu u stanu provodeći vreme napolju, na poslu i sa prijateljima, i dalje vodeći momački način života. Odlazio je na putovanja sa svojom ekipom, dok bi ona ostajala kod kuće, pritom ne želeći da u takvim okolnostima ima dete. Ona se sve teže nosila sa osećajem usamljenosti i na kraju je spas potražila u lekovima protiv depresije i narkoticima. Par je na kraju potražio pomoć bračnog savetnika, ali je ona od toga odustala kad je terapeut počeo sa njom da razgovara o konzumaciji narkotika.

John je na kraju iznajmio sobu u hotelu, odsustvujući od kuće nekoliko meseci. iznajmio sobu u hotelu i tamo provodio vreme. Put na Martha’s Vineyard trebalo je da im pomogne da ponovo uspostave konekciju. Tamo je trebalo da se održi venčanje Johnove sestre, a John, Carolyn i njena sestra Laura zaputili su se tamo 16. jula 1999. godine. Ukrcali su se na avion u večernjim satima, John je odlučio da upravlja sam, bez kopilota – pre poletanja se javio kontroli leta i nikada nije stigao na odredište.

carolyn 4

Fotografije: Instagram

Saznaj više:
Povezani članci: