„Challengers“ stiže ove nedelje, idemo u bioskope iz ovih razloga

    22.04.2024.
    RECOMMENDED

    Uzbudljiva filmska avantura Challengers stigla je i na našu filmsku scenu.Režirao ju je Luca Guadagnino, filmejker koji je već ostavio neizbrisiv pečat svojim delima poput Bones and All i Call Me By Your Name. Ovaj put, film nas vodi u svet tenisa, ali ne očekujte običnu sportsku priču. Challengers je pre svega zapletena ljubavna drama o strasti, rivalstvu i mladosti sa likovima koje tumače Zendaya, Mike Faist i Josh O’Connor. Ova priča o tenisu slavi modu, muziku i emocije koje prožimaju svaki kadar ovog filma, tako bar kažu filmofili širom sveta. Upravo ovi razlozi izrečeni u uvodu biće u nastavku teksta posebno obrazloženi u slučaju da želite da budete među prvima koji će posetiti bioskope ove nedelje.

    Challengers

    CHALLENGERS – 4 stvari koje jedva čekamo da vidimo

    Ekranizacija radnje koju nismo viđali u novijoj kinematografiji

    Režirao ga je Luca Guadagnino, tvorac filmova Bones and All i Call Me By Your Name, već znate da će Challengers biti dobar izbor za gledanje. Bez previše otkrivanja, lik Zendaye – Tashi, je tenisko čudo koje se, kako film odmiče, zatiče u ljubavnom trouglu između dva prijatelja, takođe tenisera. Kroz čitav film, prošlost i sadašnjost njihovih života se prepliću, a tenzija je velika jer se i Art i Patrick podjednako jako bore za njenu ljubav, dok se ona bori za svoju karijeru.

    Snapinsta.app 435739620 386489160886008 1144185466720372616 n 1080

    Odlična glumačka postava

    Zendaya igra Tashi, upornu i ambicioznu teniserku čiji život se fokusira na sport, porodicu i miran život usmeren ka karijeri. Art i Patrick, koje tumače Mike Faist i Josh O’Connor, su najbolji prijatelji koji se zaljubljuju u istu devojku. Dok je Art rezervisaniji i poslušniji, Patrick je suprotan, samouveren ali sa dosta unutrašnjih nemira. Sva tri glumca igraju likove koje publika nikada ranije nije videla kako igraju; surovu, šarmantnu, atraktivnu i skandaloznu ljubavnu trojku. Da li već sada imate svoje favorite kada je reč o momcima?

    Snapinsta.app 435739631 721387690205218 3820328630838902057 n 1080

    Tenis i moda, i moda…

    Pripremite se za talas teniski-inspirisane mode zahvaljujući Jonathanu Andersonu i njegovom briljantnom duhu. On ne samo da ističe i osvetljava svaki lik, već stvara fascinaciju i uzbuđenje u svakoj sceni, kroz dinamiku teniske garderobe i likova. Tokom filma scene skaču unazad iz prošlosti u sadašnjost, a ova razlika je olakšana dizajnom kostima, vizuelno prenoseći svako stanje lika putem mode. Andersonova inteligencija i kreativnost zaista dolaze do izražaja u ovom filmu dok precizno prikazuje pravu prirodu i dubinu svakog lika kroz kostime komentari su koji kruže nakon svetske premijere ovog filma.

    Muzika koju svi komentarišu kao neizostavan deo

    Tehno i elektronska muzika savršeno su pratili film, dopunjujući Guadagninovu užurbanu, a opet senzualnu kinematografiju. Publika je već istakla važnost ovog segmenta u filmu i prokomentarsiala da su nekada ritmovi koji prate film izbalansirani sa udarima teniskih loptica. Posebno romantična muzika zaista se istakla u filmu „Challengers“.

    566ec2c8b8e04887ddd5e330f993268d

    Foto: Instagram

    Saznaj više:
    Povezani članci: