Kultni par: Demi Moore & Bruce Willis

19.03.2024.
RECOMMENDED

Demi Moore i Bruce Willis bili su zlatni par Holivuda, dok nisu postali zlatni standard za bivše supružnike koji su ostali u prijateljskim odnosima nakon razvoda. Njihov odnos ponovo je došao u žižu javnosti zbog glumčeve bolesti – u martu 2022. porodica je izdala saopštenje da glumac pati od afazije i da se zbog toga povlači iz glume, a zajedno sa sadašnjom suprugom Emmom Heming Willis, potpisala ga je i bivša žena. Brzo nakon toga, dijagnostifikovana mu je i demencija, a uz njega se konstantno, pored svih najbližih, nalazi i Demi.

Predstavljamo odnos ovog kultnog para kroz decenije i čestitamo Bruceu 69. rođendan.

demi moore 1
Demi & Bruce – upoznavanje 1987.

Par se upoznao na snimanju filma Stakeout, u kojem je glumio tadašnji dečko Demi Moore, glumac Emilio Estevez, sa kojim je glumica brzo prekinula romansu (bili su čak i vereni). U roku od nekoliko nedelja, Moore i Willis postali su par, a samo 4 meseca od upoznavanja, stali su na ludi kamen! Par isprva nije planirao venčanje, ali se to dogodilo u Las Vegasu (u hotelu Golden Nugget).

U svojim memoarima, Inside Out iz 2019, Demi piše: „Išli smo ka kockarnicama kada je Bruce rekao da misli kako treba da se venčamo. Šalili smo se o tome tokom leta, ali, odjednom, on nije delovalo kao da se šali.“

Par se ponovo venčao sledećeg meseca, na velikoj ceremoniji organizovanoj za porodicu i prijatelje, koju je vodio Little Richard.

demi i bruce 2

Demi & Bruce postaju roditelji 1988.

Nije prošlo ni godinu dana od venčanja, par je dobio ćerku Rumer, u avgustu 1988. Ime je dobila po britanskoj spisateljici Rumer Godden, a na rođenju je prisutvovao i Bruce, Demi je otkrila da je čak i pomagao da beba izađe napolje. njihova ćerka odmah je postala njihova glavna briga, pri čemu su oba glumca nastojala da se smenjuju u projektima kako bi bar jedan od njih mogao biti kod kuće s njom.

– Bio je tu sa svojim rukama… On je strastven, uzbuđen i posvećen otac, baš kao i u svemu drugom što radi, otkrila je Demi, a oboje su u narednom periodu naizmenično birali projekte na kojima rade, kako bi što više vremena provodili kod kuće.

demi i bruce 4

Prvi put na ekranu zajedno, 1991.

Prva saradnja Brucea i Demi odigrala se 1991. na filmu Mortal Thoughts, iste godine kada im se rađa ćerka Skaut. Ćerku Tallulah, dobili su tri godine kasnije (1994).

demi i bruce kids

Demi & Bruce – razvod 1998.

Nakon više od decenije braka, u javnosti je počelo da se šuška o Bruceovim neverstvima i par je nedugo zatim objavio da kreće u različitim pravcima. Zanimljivo je da su nastavili da se viđaju u narednim mesecima, uključujući i porodično putovanje u Pariz. U oktobru 2000. finalizirali su razvod, u jednom danu, nakon što su se dve godine dogovarali oko raspodele imovine.

Nakon razvoda, Willis je otvoreno govorio za magazin Rolling Stone o promenama u njihovom odnosu: „Još uvek volim Demi. Veoma smo bliski. Imamo troje dece koje ćemo nastaviti da podižemo zajedno i imamo doživotnu obavezu prema našoj deci. Naše prijateljstvo se nastavlja. Institucija braka samo je stavljena po strani.“ Da je tako, naredne godine pokazuje Demi kada mu na crvenom tepihu pruža podršku na premijeri filma Banditi.

demi i bruce 5

Demi se mnogo godina kasnije, 2019, u pomenutim memoarima Inside Out, osvrnula na razvod sa Bruceom: „Čudno je to reći, ali veoma sam ponosna na naš razvod. Mislim da je Bruce u početku bio uplašen hoću li ja naš razlaz učiniti teškim, da ću zražavati svoj bes i sav emotivni teret koji sam nosila iz našeg braka… Da ću mu ometati pristup deci, koristeći se svim onim trikovima koje koriste parovi kad se razvode… Ali nisam. A nije ni on“.

Razdvajanje, piše Demi, „nije bilo lako na početku“, ali je par to uspeo da to prevaziđe, toliko da su nakon razvoda, postali povezaniji nego tokom braka.

demi i bruce dole 3

Ljubav nakon svega

Nakon razvoda su oboje stupili u odnose sa drugim partnerima (Demi se 2005. venčala sa Ashtonom Kutcherom, a Bruce 2009. sa sadašnjom suprugom Emmom), da bi i mnogo godina kasnije nastavili da privlače pažnju medija zbog svoje čiste ljubavi. Za vreme kovida, boravili su zajedno, u istoj kući, sa svoje troje dece i Bruceovo dvoje iz drugog braka.

– Bilo je zaista smešno imati oba roditelja u kući, u kojoj su nas odgajali. Oboje su tako smešni, pravi roditelji iz devedesetih koji su odlučili da budu u malom gradu i odgajaju decu van L.A. Bilo je slatko, ispričala je Skaut.

Danas je Demi, pored porodice i Willisove Emme, ključni faktor u njegovom oporavku.

Fotografije: Pinterest, Instagram

Saznaj više:
Povezani članci: