Donald Glover i Phoebe Waller-Bridge su novi „Gospodin i gospođa Smit“ i oduševljeni smo zbog toga!

17.02.2021.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/flibegcover.jpg

Ako vam već nisu dovoljne vesti što Harry Styles glumi u filmu koji radi Olivia Wilde, ili što glumi rame uz rame sa Emmom Corrin u novoj britanskoj drami “My Policeman” ili što su Timothee Chalamet i Zendaya zajedno u filmu “Dune”, u prevodu što su se u novim ostvarenjima nanizale saradnje parova kakve bismo samo mogli poželeti sa najidealnije wishliste, onda stižu i najnovije radosne vesti.

Donald Glover poznatiji kao Childish Gambino i Phoebe Waller-Bridge će igrati glavne uloge u adaptacji filma “Gospodin i gospođa Smit”! Da i da! Em se snima reboot, em ako pričamo o dream team-u, iskreno ne možemo da smislimo bolji od ovoga sve i da su nas same pustili da biramo.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/02/1613555841896612.jpg

“Donald i Phoebe su dvoje pretalentovanih umetnika i kreativaca, možda i među najtalentovanijim danas. Zaista je ostvarenje sna za sve nas, kao što će biti i za publiku, da imamo ove dve sile prirode sa nama u timu” rekla je Jennifer Salke ispred Amazon Studios, koji potpisuju produkciju filma koji se očekuje 2022. godine. I stvarno i jeste ostvarenje sna. Phoebe smo instant zavoleli u seriji “Fleabag” zbog njene jednostavnosti, direktnosti i iskrenosti, i spada u onu kategoriju maestralnih žena kao što su Greta Gerwig, Olivia Wilde, Michaela Coel zbog kojih je ovaj svet lepše mesto za život. Njene priče su životne i iskrene, proživljene, njen jezik razumljiv svima, a potreba da stvara ona najorganskija – da bi se čuli glasovi i pozicije koji su u javnom govoru dosta dugo u muškom svetu bili u senci tih dominantnijih. S druge strane Donald Glover nije ni nalik na te takve tipove starog kova već primer onoga što savremeni muškarac jeste i može da bude. Talentovan u svemu što takne bio film (setimo se “Guava Island” sa Rihannom) bilo muzika za koju kupi nagrade kako izbaci nešto novo. Kako je fluidan sa talentom, tako je i sa stilom i seksualnošću i na pitanja o seksualnosti, odgovara veoma jednostavno “koga briga?” dodajući da se nikada nije osećao previše udobno da se identifikuje sa bilo čime. 

On je onaj haristajlovski, lenikravicovski tip muškarca koji može da stavi cveće u kosu i senzualno đuska polugo na sceni a da to ni u jednom trenutku ne dovede u pitanje njegovu muževnost. Koji može da se igra sa svim konceptima i zadatostima zato što zna ko je i šta je a sa takve pozicije je moguće raditi sve.

Kao takvi, njih dvoje predstavljaju najidealniji par, pravi power-couple savremene žene i muškarca koji su svesni svoje pozicije i snage svog glasa, koji su prihvatili sve svoje strane, sve svoje talente, prednosti, mane i za koje jasne granice ne postoje. Utoliko je (pored toga što je samo po sebi super vest) i još važnije što baš njih dvoje igraju gospodina i gospođu Smit. Legendarne uloge koje su bile dodeljene najlepšim, najsavršenijim ljudima na svetu sada su pripale “sasvim običnim” likovima koji nas ne oduševljavaju svojim mestima na People listi “najlepši čovek” i “najlepša žena” na svetu, već onim što jesu. Ni jedno ni drugo se verovatno na takvim listama nikada neće ni naći, Phoebe sasvim sigurno nije sex-bomba od koje staje dah, niti za Gloverom uzdiše milionski auditorijum, ali je zato njihov angažman utoliko važniji jer pokazuje nešto mnogo značajnije. Da su se prioriteti promenili. 

Da smo kao društvo prilično napredovali za ovih 15 godina da će kada se priča o “najlepšem” sasvim sigurno uslediti pitanje “a po čijim standardima?” i da prototip “savršenog” muškarca i žene sada ispunjavaju sasvim drugačije propozicije.

Da smo stigli u vreme kada su prizemnije, običnije, svakodnevnije, bliže svima nama zvezde, mnogo draže od onih nedostižnih, savršenih i dalekih celebritija, i da smo se dosta pomerili od površnih standarda i zahteva i od sebe i od drugih.

I zato, iako ruku na srce, jeste istina da nam je malo preko glave svih rebootova, adaptacija, ovaj jedva čekamo. “Ne možemo da dočekamo da vidimo kako će Donald i Phoebe odraditi sve ovo.” rekla je Salke. Ne možemo ni mi, i uvereni smo da će biti fantastično!

Saznaj više:
Povezani članci: