Pretraga

Izdvajamo najzanimljivije naslove koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru

Izdvajamo najzanimljivije naslove koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru

Tekst: BURO.

Septembar tradicionalno obeležava početak sezone u različitim industrijama. U umetničkom svetu dosta velikih sajmova se održava baš sada, u modnom počinju Nedelje mode, a u filmskoj i televizijskoj industriji deveti mesec obično označava mnogo novih premijera ili povratak starih naslova sa novim sezonama. Kako je ova godina po svemu najneobičnija što smo do sada imali i TV program će izgledati drugačije zato što su mnoge serije i filmovi obustavljeni u produkciji i tek treba da nastave sa snimanjem. Ipak, postoji i dosta stvarno sjajnih naslova kojima se veoma radujemo. Možda bi ih prošle godine u ovo vreme bilo duplo više, ali izdvajamo najbolje od najboljeg što ovaj mesec ima da ponudi i iskreni da budemo, spremni smo za jesen.

‘Away’

Početak prikazivanja: 4. septembar

Gde: Netflix

Izdvajamo najzanimljivije naslove koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru (фото 1)

Već smo apsolvirali da su svemirski filmovi apsolutni trend u holivudskom svetu i da uskoro neće biti poznate ličnosti koja nema bar jedan space film u svom portfoliju. Ovaj put je na red došla Hilary Swank. U novoj seriji ona igra Emmu Green, koja je na internacionalnoj misiji na Marsu i koja pored tako velikog i neizvesnog koraka mora da se izbori i sa skeptičnom posadom i anksioznošću zbog ostavljanja muža i ćerke na tri godine. Miks naučne fantastike i drame, gde je zapravo mnogo veći akcenat stavljen na drama deo. Tvorac serije Andrew Hinderaker, se posebno fokusirao na realne probleme i brige sa kojima može da se suoči neko ko je astronaut i napušta planetu Zemlju na nekoliko godina, ali i kako obične ljudske mane i slabosti mogu da budu opasne i ugroze potencijalno velika dostignuća za čitavo čovečanstvo.

“Rami”

Početak prikazivanja: 11. septembar

Gde: HBO GO

Izdvajamo najzanimljivije naslove koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru (фото 2)

Krajnje duhovita i zabavna priča koja zapravo prati veoma ozbiljnu problematiku i pitanja sazrevanja, tradicije i savremenog sveta. Glavni junak Rami Hasan je Egipćanin rođen u Americi i dok pokušava da se pronađe i duhovno i politički, zapravo istražuje izazove savremene muslimanske zajednice i rastrzanosti između muslimanske zajednice koja život vidi kao moralni test i milenijumske generacije koja misli da život nema posledica.

“To smo što smo”

Početak prikazivanja: 15. septembar
Gde: HBO GO

Izdvajamo najzanimljivije naslove koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru (фото 3)

I više nego dugo očekivana serija. Realno, kada Luca Guadagnino potpisuje neko novo ostvarenje nemamo drugu opciju nego da jedva čekamo. Slično kao i “Zovi me svojim imenom” zbog kog smo posebno zavoleli ovog režisera, u pitanju je priča o odrastanju samo ovaj put je u centru pažnje dvoje američke dece koja žive u američkoj vojnoj bazi u Italiji. Serija istražuje njihovo prijateljstvo, prvu ljubav i identitet, uvlačeći publiku u sve radosti i patnje tinejdžerskog života i sve lepote i težine bivanja autsajdera. Ovo je priča koja bi mogla da se dešava bilo gde u svetu, ali u ovom slučaju, dešava se u američkoj bazi u Italiji.

“Treći dan”

Početak prikazivanja: 15. septembar

Gde: HBO GO

Izdvajamo najzanimljivije naslove koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru (фото 4)

Poslednji put kada smo gledali Jude Lawa na HBO bilo je u seriji “Mladi papa”, i svi znamo kakaOvaj put zajedno sa Naomi Harris igra u seriji Treći dan“. U pitanju je šestodelni psihološki triler podeljen u dva dela – „Leto“ i „Zima“. Jude Law u tri “letnje” epizode igra Sama, čoveka koga privlači misteriozno ostrvo nedaleko od britanske obale, gde pronalazi grupu ostrvljana koji su spremni da očuvaju svoju tradiciju po svaku cenu. „Zima“ se odvija tokom naredne tri epizode u kojima Naomie Harris glumi Helen, tvrdoglavu autsajderku koja dolazi na ostrvo u potrazi za odgovorima, ali njen dolazak više pitanja otvori nego što na njih odgovori.

“The Devil All the Time”

Početak prikazivanja: 16. septembar

Gde: Netflix

Izdvajamo najzanimljivije naslove koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru (фото 5)

Film koji ima toliko sadržaja i tako intenzivnu priču da možemo slobodno da zamislimo sezonu serije umesto dvosatnog filma. “The Devil All the Time” je južnjačka mračna drama, adaptacija istoimene knjige Donalda Ray Pollocka. U blago snovitoj i na momente veoma jezivoj atmosferi priča prati nekoliko junaka koji su zaista idealni filmski sa svojim mračnim tajnama i čudnim karakterima. Izuzetno religiozan ratni veteran pun psihičkih i fizičkih ožiljaka (igra ga Bill Skarsgard); njegov grub i surov sin (Tom Holland), korumpirani šerif (Sebastian Stan); manipulativni sveštenik (Robert Pattinson); i dvojac ubica (Jason Clarke i Riley Keough). Svi oni okupljeni su oko serije nasilnih zločina i ubistava koji su se dešavali tokom 50-ih i 60-ih, i otkriva koliko misteriozno su svi oni na neki način upleteni, i kako su svi povezani svojim mračnim tajnama kao i verom.

“Ratched”

Početak prikazivanja: 18. septembar

Gde: Netflix

Izdvajamo najzanimljivije naslove koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru (фото 6)

Septembarska poslastica. Psihološka triler drama nastala inspirisana delom "Let iznad kukavičjeg gnezda" koja prati sestru Mildred Ratched u ranim danima njene karijere. Napeta drama koja priča priče o njenim počecima na psihijatrijskoj klinici, a radnja je smeštena neposredno posle Drugog svetskog rata u Severnoj Kaliforniji u kojoj Mildred dobija posao u psihijatrijskoj ustanovi. Iako je igra Sarah Paulson, Ratched je izuzetno zlokobna pojava a zajedno sa eksperimentima i testiranjima ljudskog uma i preispitivanjem teorije da li se monstrumom rađa ili se postane, serija obećava puno napetosti, jezivosti ali i estetski odličnih kadrova. Uostalom, serija dolazi od tvorca serije "Američka horor priča", tako da znate sigurno o čemu govorimo.

"Enola Holmes"

Početak prikazivanja: 23. septembar

Gde: Netflix

Izdvajamo najzanimljivije naslove koje ćemo gledati na streaming platformama u septembru (фото 7)

Adaptacija serije romana Nancy Springer o mlađoj sestri Sherlocka Holmesa i to sa Millie Bobby Brown u glavnoj ulozi. Ovaj film se dosta razmahao sa Holmes mitologijom, i plete jedan sasvim neočekivani narativ. Brown igra pametnu tinejdžerku Enolu koja beži od kuće ne bi li pronašla svoju majku koja je iznenada nestala (igra je Helena Bonham Carter), i odlučna je da uspe u svojoj misiji uprkos protivljenju svoje braće Mycrofta (Sam Claflin), i nežnijeg i saosećajnijeg Sherlocka (Henry Cavill). Ako je suditi po trejleru atmosfera je lagana i razdragana ali ne nedostaje misterije, plus razbijanje četvrtog zida, koje je prilično često, zaista čini da se osetimo kao deo priče.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor