Pretraga

Koji filmovi su ove godine bili potcenjeni?

Koji filmovi su ove godine bili potcenjeni?

Tekst: BURO.

Ove godine na veliko platno doneta su brojna ostvarenja - neka dobra, neka izvrsna, neka manje dobra i neka nezapažena. Imamo još samo par dana do Nove godine i eto sjajne prilike da 2021. završite gledanjem nekog od potcenjenih ovogodišnjih filmova. Ili svih.

The Woman Who Ran

POTCENJENI FILMOVI

Koji filmovi su ove godine bili potcenjeni? (фото 1)

2021

Film prati Gamhee (Kim Minhee) koja se viđa sa prijateljicama dok je njen muž na poslovnom putu. I koliko god na prvu ovo delovalo dosadno i naivno, daleko je dublje od površnog ćaskanja i šolje čaja za stolom. NJena prijateljica, Youngsoon (Seo Youngwha) je razvedena, a zadovoljstvo pronalazi u vođenju računa o svojoj bašti. Suyoung (Song Seonmi) je zaljubljena u svog komšiju arhitektu dok je proganja mladi pesnik kojeg je upoznala u baru. Woojin (Kim Saebyuk) radi u booskopu. Sa karakterističnim humorom i gracioznošću, Hong uzima jednostavnu premisu i zapliće mrežu međusobno povezanih filozofija i slučajnosti. „The Woman Who Ran” je suptilan, ali upečatljiv pogled na male i velike drame sa kojima se žene svuda suočavaju.

Test Pattern

POTCENJENI FILMOVI

Koji filmovi su ove godine bili potcenjeni? (фото 2)

2021

Delom psihološki horor, delom realistička drama, debitantski film Shatare Michelle Ford smešten je u pozadini diskusija oko nepravedne zdravstvene i policijske zaštite u Americi. „Test Pattern” prati par čija je veza stavljena na iskušenje nakon što je žena seksualno napadnuta. Partner je vozi od bolnice do bolnice, a njihova priča otkriva sistemske nepravde sa kojima se žene suočavaju unutar američkog patrijarhata.

Procession

POTCENJENI FILMOVI

Koji filmovi su ove godine bili potcenjeni? (фото 3)

2021

Šest muškaraca sa srednjeg zapada, svi koji su preživeli seksualni napad u detinjstvu od strane katoličkih sveštenika, okupljaju se kako bi režirali eksperiment inspirisan dramskom terapijom osmišljen da kolektivno prevaziđu njihovu traumu. Kao deo kolaborativnog procesa snimanja filmova, oni stvaraju izmišljene scene zasnovane na sećanjima i snovima, namenjene istraživanju crkvenih rituala, kulture i hijerarhije koji su podržali ćutanje o zlostavljanju koje su preživeli. Premda suočeni sa neuspelim pravnim sistemom, gledamo ove ljude kako otkrivaju mogućnost katarze.

The Humans

POTCENJENI FILMOVI

Koji filmovi su ove godine bili potcenjeni? (фото 4)

2021

Erik Blake okuplja tri generacije svoje porodice kako bi proslavili Dan zahvalnosti. Kako pada mrak, najdublji strahovi svakog člana porodice bivaju ogoljeni. Sirov i duhovit,  debitantski film Stephen Karama, njegova je adaptirana predstava i istražuje skriveni strah od porodice i ljubav koja ih povezuje.

Shiva Baby

POTCENJENI FILMOVI

Koji filmovi su ove godine bili potcenjeni? (фото 5)

2021

„Shiva baby": Vrtoglavica, haos i film za dodati na watch listu. Na jevrejskoj sahrani, sa porodicom i porodičnim prijateljima, Danielle (Rachel Sennnott) sreće svog suggar daddy-ja bivšu devojku. Jasno je da takav susret mora imati buran ishod. Duhovit, zabavan, ali i uznemirujući narativ ukomponovan tako da obećava svetlu budućnost režiserki Emmi Seligman. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor