Pretraga

Movie nights će vas sigurno spasiti jesenje depresije, a ovo su naše preporuke kako da napravite najbolje

Movie nights će vas sigurno spasiti jesenje depresije, a ovo su naše preporuke kako da napravite najbolje

Tekst: BURO.

Iako se situacija u regionu malo smirila, nije baš da iko oseća kako je pravi trenutak da se prave kućne žurke, a nema ni onih na koje se može otići tako da još uvek moramo da razmišljamo u pravcu okupljanja koja su nam realno izvodljiva. Filmsko veče! Koliko god ljudi da pozovete to još uvek nije žurka, a uz pravo piće, hranu i ekipu može da bude i te kako zabavno. Ipak, za najbolju atmosferu držite listu “zvanica” ispod 10, nabavite projektor, prigušite svetlo, napravite neki koktel ili otvorite po koju flašu pića i zabava može da počne.

Kao i uvek, tu smo da pomognemo i u to ime sastavili smo listu filmova za sve ekipe i sva moguća raspoloženja. Od šmrckanja sa kutijom maramica nad romantičnim naslovima do onih koji će nam adekvatno zameniti provod u gradu subotom uveče. Uz filmove za sve prilike, dodali smo i naše preporuke uz koju ekipu ih je idealno gledati i uz kakvo posluženje, čisto da ne morate da mozgate previše o suvišnim stvarima. Na vama je samo da pozovete društvo i uživate u jesenjim vikendima pred nama. Možete početi već od večeras!

“Mulan”

Movie nights će vas sigurno spasiti jesenje depresije, a ovo su naše preporuke kako da napravite najbolje (фото 1)

Idealno za: Gledanje sa klincima koje treba da pričuvate na nekoliko sati
Gledati uz: Kinesku hranu, duh

Zapravo bilo koji Disney crtani može da bude na ovom mestu, iako smo ovih dana najviše u Mulan atmosferi i još uvek pod utiskom. Malo obnavljanja gradiva o najneklasičnijoj Disneyjevoj princezi koja zapravo i nije princeza. Heroina u potrazi za smislom i svojom ulogom, hrabra i borbena i užasno inspirativna priča za one dane kada se osećamo sasvim pogubljeno. Nije da crtani film može da reši nešto ali cvrčak koji donosi sreću, ljubomorni konj, ludi džepni zmaj i hrabra junakinja, malo potpomognu. Sve uz verovatno najbolji soundtrackom i dosta kul ljubavnom pričom. Realno, neophodno gradivo za obnoviti.

“Klub prvih žena”

Movie nights će vas sigurno spasiti jesenje depresije, a ovo su naše preporuke kako da napravite najbolje (фото 2)

Idealno za: Gledanje sa prijateljicom koja prolazi kroz bolan raskid
Gledati uz: Flašu (ili dve ili koliko je već potrebno) proseka za sve one kretene koje više ne vučemo kroz život. Živeli!

Već neko vreme se govorka da se sprema osavremenjeni rimejk, i nije da nas to ne bi obradovalo ali ova legendarna trojka će ostati zauvek upamćena kao prvi klub prvih žena. Pre nego što se to dogodi, vreme je da se obnovi ovaj klasik sa Goldie, Bette i Diane koje nakon godina i godina u braku bivaju ostavljene od svojih muževa koji su pronašli lepše i mlađe devojke. Umesto da sede i tuguju, genijalne prijateljice se vodi parolom: “Don’t get mad. Get everything.” Zapišite to.

Gledajte ovde.

“Tajni život Voltera Mitija”

Movie nights će vas sigurno spasiti jesenje depresije, a ovo su naše preporuke kako da napravite najbolje (фото 3)

Idealno za: Sve one koji sanjare o uzbudljivom, zabavnijem životu i dalekim putovanjima koja stalno odlažu
Gledati uz: Poručite hranu iz meksičkog ili libanskog restorana u kom nikada niste bili

Ben Stiller, koji igra Waltera Mittyja, je neko ko je život proveo u komori za razvijanje fotografija i neprestano sanjari o boljem, lepšem, zabavnijem životu, samo taj nikako ne stiže na red. Razvija negative u prestižnom časopisu "Life" koji je pred gašenjem jer prelazi u digitalnu formu. Ostao je da se objavi samo jedan, poslednji broj, pre nego što postane "online časopis", gde neće biti potreba za Walterom. U drami i gunguli oko zatvaranje poslednjeg broja Walter je uspeo da zagubi negativ fotografije koja je trebalo da bude objavljena na naslovnoj strani poslednjeg/svečanog broja, i kreće u grozničavu potragu za njenim autorom. Ta potraga podrazumeva neplaniran put preko čitavog sveta od Grenlanda preko Islanda do Avganistana kakav je Walter do tada samo zamišljao.

Gledajte ovde.

“Čarobnjak iz Oza”

Movie nights će vas sigurno spasiti jesenje depresije, a ovo su naše preporuke kako da napravite najbolje (фото 4)

Idealno za: Gledanje sa bilo kim jer svi imaju nešto za čime tragaju, ne?
Gledati uz: Činiju raznobojnog jesenjeg voća

Ovaj film će zadovoljiti svakog gosta na vašoj filmskoj večeri zato što priča univerzalnu priču o potrazi za ljubavlju, hrabrošću, i svemu ostalom što svima nama treba. Plus, postaje mnogo simboličniji i značajniji kako odrastamo, tako da skupite svoju ekipu i pridružite se ovoj na ekranu duž puta sa žutim ciglama. Uživajte u pesmama, kostimima, bojama, a usput pokupite i po neku važnu životnu lekciju.

Gledajte ovde.

“Koktel”

Movie nights će vas sigurno spasiti jesenje depresije, a ovo su naše preporuke kako da napravite najbolje (фото 5)

Idealno za: Subotu veče sa devojkama kada želite koktele ali ne i do grada
Gledati uz: Bilo koji koktel sa rumom (sa Jamajke, razume se!)

Tom je ovde u svom verovatno najboljem i najslađem izdanju, a njegov šarm pomešan sa estetikom 80-ih što modnom što enterijera je bukvalno poslastica koja se mora obnoviti. Ukoliko niste gledali “Koktel” ili niste dugo, znate šta vam je činiti. Radnja filma se događa u Njujorku i na Jamajci, a Cruisov junak je relativno povučen tip koji drži svoj lokal u kom pravi najbolje koktele u gradu ali mu se tokom filma događa prilična promena. U ovom filmu ima svega: pravog Njujorka 80-ih, egoztike Jamajke, šarenila 80-ih, samoubistva, koktela od kojih polazi voda na usta, seks scena na vodopadu. Prilično ludilo i dobra zamena za subotu u gradu.

Gledajte ovde.

“Kazablanka”

Movie nights će vas sigurno spasiti jesenje depresije, a ovo su naše preporuke kako da napravite najbolje (фото 6)

Idealno za: Solo veče kod kuće da možete da zaplačete svaki put kad to poželite, i pauzirate dovoljno često da zapišete sve legendarne citate
Gledati uz: Dva koktela se eksplicitno pominju u ovom filmu. Mi biramo French 75 jer je on The one koji vam treba. Šampanjac i rum.

Šta reći o filmu “Kazablanka” što već svi ne znamo (čak možda i napamet) koliko smo puta gledali film. Ipak, to stvarno nije razlog da ga ne stavimo na listu i provozamo još jedan krug. Romantično, dramatično, pametno i o, tako životno. Uvek smo raspoloženi za Bogart-Bergman hemiju!

Gledajte ovde.

“Kako izgubiti dečka za 10 dana”

Movie nights će vas sigurno spasiti jesenje depresije, a ovo su naše preporuke kako da napravite najbolje (фото 7)

Idealno za: Puno smeha i prisećanje srednjoškolskih dana
Gledati uz: Picu! Ili bilo koji junk food koji se brzo poruči i još brže stigne

Najbrži put u komfor i bezbrižnost srednjoškolskih dana je kroz bilo koju romantičnu komediju iz tog vremena. Em nam ovakve prave, stare komedije iskreno nedostaju, em nam nedostaju i ti dani kada smo verovali da se zaljubljuje o čas posla i da sve ipak ide po nekom planu čak i kad ne ide. Ben, izvršni direktor marketinške firme kladi se sa šefom da može da učini da se bilo koja žena zaljubi u njega za deset dana. Paralelno s tim, Andie je na sličnoj misiji, i radi na članku kako bilo koja devojka može da izgubi dečka za tačno toliko dana.

Gledajte ovde.

“Devojka koju sam voleo”

Movie nights će vas sigurno spasiti jesenje depresije, a ovo su naše preporuke kako da napravite najbolje (фото 8)

Idealno za: Plakanje to je sigurno, a sa kim želite te slapove suza da podelite odlučite sami
Gledati uz: Kolika je najveća porcija sladoleda? Kutija?

Poznatiji možda pod engleskim naslovom “The Way We Were”. Film toliko popularan da se sećamo i njega i reference iz serije “Seks i grad”- Divna ti je devojka, Habl. Film koji se opravdano smatra jednim od najromantičnijih filmova svih vremena. Turbulentna ljubavna priča o dve potpuno različite ličnosti sa različitim pogledom na svet koje pokušavaju da pronađu zajednički život. Lekcija koju svi znamo: da ljubav nije tako jednostavna kako se čini, a nekada nije ni dovoljna.

Gledajte ovde.

“Opasne veze”

Movie nights će vas sigurno spasiti jesenje depresije, a ovo su naše preporuke kako da napravite najbolje (фото 9)

Idealno za: Trač partiju sa ekipom i sve one kojima nedostaje malo drame, ali prave i kvalitetne
Gledati uz: Najbolje vino koje imate u kući i neku raskošnu poslasticu

Pakleno zavodljivo i pametno razotkrivanje seksualne politike i pravila, uz puno intriga, laži, prevara ali i nekih stvarnih i veoma snažnih osećanja. Maestralni kostimi i još maestralnija glumačka postava koji čine Glenn Close, John Malkovich, Uma Thurman, Keanu Reeves i Michelle Pfeiffer. Ako želite da vam se malo zavrti u glavi od drame i strasti, onda je ovo verovatno jedan od top izbora. A ima čak i rimejk, da, da govorimo o filmu “Okrutne namere”.

Gledajte ovde.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor