Najbolji novi naslovi koji nas čekaju na streaming platformama u novembru

    03.11.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/11/serije-novembar-cover.gif

    Ove godine streaming platforme su odlučile da malo ranije nego inače da uđu u praznično raspoloženje. Novembar tek što je počeo, a već je izašlo nekoliko naslova sa zvončićima i praporcima. Božićni praznici ove godine dolaze ranije nego što je planirano, a ruku na srce kako ova godina prolazi, nije im za zameriti. S jedne strane svi bismo što pre da završimo sa svim ovim, a s druge ako nešto može da pomogne to su jingle bells. Tako da je svima totalno okej da barem sezona poklona počne što pre i ima raniji zalet, i definitivno smo raspoloženi za praznični sadržaj koji je stigao na platforme, dekoraciju, želje, poklone, irvase i malo praznične romantike. Raspoloženi smo i za sve ostalo što je pristiglo, čega je prilično i ako ništa drugo, barem smo namireni za naredni mesec i imamo čime da se zanimamo dok dani postaju hladniji.

    “Dash & Lilly”

    Premijera: 10. novembar
    Gde: Netflix

    Šta: Serija

    Ako tražite savršenu romantičnu komediju, koja je još pritom posuta magijom praznične atmosfere, ne tražite dalje. “Dash & Lily” izgleda možda previše tinejdž ali je zapravo prava karta za putovanje u smeru u kom opet verujemo da je sve moguće, i da su romantika i praznici neodvojivi. Cinični Dash i optimistična Lily uzduž i popreko Njujorka razmenjuju mali crveni notes i uče jedno o drugom. Film je baziran na knjizi “Dash & Lily’s Book Of Dares” i nešto nam govori da će ovaj naslov biti popularan među tinejdžerima na zimu, tako da možda nije loša ideja da i mi „kul“ tetke, teče i ostali bacimo pogled. Da ostanemo apdejtovani a i ono, tinejdž ljubavne priče su ultimativni comfort watch.

    “The Minions Of Midas”

    Premijera: 13. novembar
    Gde: Netflix
    Šta: Serija

    Pitanje šta biste uradili i koliko daleko išli da zaštitite svoje ime, nasleđe i ljude, je centralno u novoj seriji “The Minions of Midas”. Okej, to pitanje je u tom intenzivnije ukoliko ste milioner koga ucenjuju i prete oduzimanjem svega što ima, kao što je ovde slučaj. Svaki put kada Victor odbije da uradi ono što ucenjivači traže, organizacija ubije jednu njemu nepoznatu osobu. Španska drama je bazirana na priči Jacka Londona, i prema onome što smo videli iz trejlera, imali su prilično dobar budžet iza sebe i maestralnog Luisa Tosara u glavnoj ulozi.

    “Jingle Jangle: A Christmas Journey”

    Premijera: 13. novembar
    Gde: Netflix
    Šta: Film (mjuzikl, avantura)

    Film prati Jeronicus Janglea (Forest Whitaker), tvorca igračaka, kom je delo na koje je najviše ponosan nestalo. To jest njegov pomoćnik, koga igra Keegan-Michael Key ga je ukrao, a Jeronicusova unuka mora da iskoristi davno zaboravljenu tehniku. Ona je mala ali pametna i inventivna i na njoj je da pronađe način kako da se stare rane zaleče i probudi magija izunutra. Film je pravi pravcati praznični porodični, podseća nas na snagu ljubavi i zajednice, i moć koju može porodica da ima, a taj osećaj dodatno pojačavaju i sjajne numere koje potpisuju Usher, John Legend, Philip Lawrence, Davy Nathan i drugi muzičari.

    “Mala sekira”

    Premijera: 15. novembar
    Gde: HBO GO
    Šta: Serija

    Kada priču potpisuje Steve McQueen onda znamo da će biti u pitanju antologijski naslov. Serija „Mala sekira“ pripoveda lične priče o karipskoj zajednici u Londonu, u periodu od kasnih 1960-ih do sredine 1980-ih. Naslov je aluzija na jamajkansku poslovicu poznatu širom Karipskih ostrva, „Ako si veliko drvo, mi smo mala sekira“ a takođe je i naslov pesme Boba Marlija iz sedamdesetih. Značenje poslovice podrazumeva da relativno marginalni i mali glasovi pobune mogu uspešno da prkose mnogo moćnijim glasovima. Upravo o tome se i radi budući da je Steve pričao priču o sosptvenom iskustvu i nasleđu, sitnim promenama, i velikoj revoluciji, i rekao da je želeo da “oživim, sagledam i istražim putovanja koja su moji roditelji i prva generacija Karibljana morali da prođu, da bih ja danas sebe mogao da zovem crnim Britancem”.

    “Dolly Parton’s Christmas on the Square”

    Premijera: 22. novembar
    Gde: Netflix
    Šta: Film (komedija, mjuzikl)

    Bogata i pomalo nezgodna i opaka (onoliko koliko porodični praznični filmovi dozvoljavaju da neko bude) žena, Regina Fuller, se vraća u svoj rodni grad nakon očeve smrti, rešena da taman pre Božića proda kući i zemlju bogatom preduzetniku koji tu planira da izgradi tržni centar. Ipak, nakon mnogo razgovora sa lokalcima, slušajući njihove priče, povezavši se sa starom ljubavlju, i prihvatajući „vođstvo“ anđela (da, stvarno), Regina počinje da menja. I odluku i prirodu. Ovo je priča o porodici, ljubavi, i tome kako praznični duh može da zagreje i najhladnija srca. Maramice molimo! A ima i 14 originalnih pesama Dolly Parton. Šta ćete više!

    “In Wonder”

    Premijera: 23. novembar
    Gde: Netflix
    Šta: Film (dokumentarni, biografski)

    Samo nekoliko dana pre njegovog novog albuma “Wonder” (koji je najavljen za 4. decembar), od Shawn Mendesa stiže dokumentarni biografski film o njegovom životu. “In Wonder” donosi intiman pogled i uvid u onu strani života poznatog, mladog muzičara, koju ne vidimo svakodnevno. Film je sniman poslednjih nekoliko godina i prati Mendesa u svakodnevici, na turnejama, u usponima i padovima, i prirdružuje se sve većem broju muzičkih dokumentaraca, kao što su “Miss Americana” Taylor Swift, “Homecoming: A Film by Beyoncé,” “Gaga: Five Foot Two,” “Quincy” i najskoriji “Blackpink: Light Up the Sky.”

    “Hillbilly Elegy”

    Premijera: 24. novembar
    Gde: Netflix
    Šta: Film, drama

    Oskarovski materijal koji ne možemo da dočekamo. Samo jedan pogled na, ne boginje, nego boginjetine svetskog glumišta, Amy Adams i Glen Close, koje su da, zajedno u glavnim ulogama “Hillbilly Elegy”, je dovoljan da znamo da će ovo biti jedan od onih naslova o kojima će tek da se priča i priča. Film je adaptacija istoimenih memoara J.D. Vance, “Gorštačka elegija” i predstavlja moderno istraživanje “američkog sna”. Donosi priču o tri generacije porodice iz radničke klase. Porodica, gradić, društvo u krizi, i glavni junak koji je nekako uspeo da pobegne odatle i ode na Jejl. „Statistike vam govore da klince poput mene čeka nevesela budućnost – ako budu imali sreće, izbeći će socijalnu pomoć; ako je ne budu imali, umreće od preterane doze heroina, kao što se samo prošle godine desilo desetinama njih u mom rodnom gradiću”. Knjiga za svaku preporuku, a film za jedvačekanje.

    “Stjuardesa”

    Premijera: 26. novembar
    Gde: HBO GO
    Šta: Mini-serija

    Mračna triler/komedija govori o tome kako ceo život može da se promeni preko noći. Stjuardesa Kasandra budi se u hotelskoj sobi u Dubaiju. Mamurna od prethodne večeri, nesigurna gde se nalazi i zašto, što od džetlega što od prekomernog pića, okreće se oko sebe i pronalazi mrtvo telo pored. U strahu da zove policiju, odlučuje da se ponaša kao da se ništa nije desilo i pridružuje se ostalim kolegama i pilotima koji putuju na aerodrom. Međutim, u Njujorku je dočekuju agenti FBI-ja i ispituju o njenom boravku u Dubaiju. Ne znajući šta se dogodilo te večeri, ona počinje da se pita da li je zapravo ona ubica.

    “Trideset srebrnjaka”

    Premijera: 29. novembar
    Gde: HBO GO
    Šta: Serija

    Svet serije „Trideset srebrnjaka“ je svet u kom ništa nije onako kako izgleda i nikome se ne može verovati. Otac Vergara je čudna kombinacija profesija: isterivač đavola, bokser i bivši zatvorenik koga je crkva proterala i poslala na svešteničku službu u zabačeni gradić u Španiji. On želi da zaboravi i da bude zaboravljen ali mu mnogi to ne dozvoljavaju. Za početak, ambiciozni gradonačelnik grada, Pako koji se udružuje sa lokalnom veterinarkom Elenom u nameri da razotkrije tajne iz Vergarine prošlosti. Njih troje udružuju snage i ubrzo se nađu usred globalne zavere čiji cilj je pronalaženje i kontrolisanje trideset srebrnjaka koje je Juda Iskariotski dobio kada je izdao Isusa od Nazareta. 

    Saznaj više:
    Povezani članci: