Pretraga

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u martu na streaming platformama

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u martu na streaming platformama

Tekst: BURO.

Mart je u suštini jedan prilično kul mesec. Osim kad ne donosi neplanirane tone snega. Ili pandemiju kao prošlogodišnji. U svakoj drugoj varijanti ovo je onaj mesec u kom znamo da je proleće samo na korak od nas, a to znači duži dani i sedenje u baštama u kasno popodne. A to, čak i u ovim turbulentnim godinama predstavlja ozbiljan plus i razlog za radovanje. Pored toga, ovaj mart nam donosi i pregršt kul sadržaja na streaming platforme pa bilo da vam se gleda novi psihološki triler ili urnebesna komedija, platforme imaju nešto za vas. 

"GENERACIJA +"

Premijera: 11. mart

Platforma: HBO GO

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u martu na streaming platformama (фото 1)

Na tragu serija koje istražuju živote, odnose i seksualnost mladih i otvoreno pričaju o problemima sa kojima se susreću, kao što su “Euforija” ili “Sex Education”, pojavljuje se i novi naslov „Generacija +“. Na momente mračna na momente super razigrana serija koja prati grupu srednjoškolaca čije istraživanje savremene seksualnosti (uključujući i razne naprave) testira duboko ukorenjena verovanja o životu, ljubavi i prirodi porodice u njihovoj konzervativnoj zajednici.

"MARGARET ATVUD: U REČIMA JE MOĆ

Premijera 18. marta

Platforma: HBO GO

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u martu na streaming platformama (фото 2)

Margaret Atwood je poznata spisateljica, koja je širem auditorijumu možda čak i posebno postala poznata nakon uspeha serije “Sluškinjina priča”. Milioni čitalaca širom sveta znaju njene knjige od korice do korice, ali malo njih zna ženu koja se krije iza tih priča. Reditelji ovog dokumentarca proveli su godinu dana sa Margaret i njenim partnerom, pratili su ih na književnim tribinama, provodili su vreme sa njihovom porodicom i posećivali snimanje “Sluškinjine priče”. Uz priče iz života, koje sa gledaocima dele njihovi prijatelji, porodica, ali i sama Margaret, film istražuje njeno odrastanje u kanadskoj divljini, njeno pesništvo u mladosti i pruža redak uvid u njen spisateljski rad dok završava svoj poslednji roman “Svedočanstva”.

"The Kitchen"

Premijera: 10. mart

Platforma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u martu na streaming platformama (фото 3)

Ovaj film je tehnički izašao 2019. ali s obzirom da gotovo nigde nije bio dostupan za gledanje, ovu Netflix premijeru vredi proslaviti. Tiffani Haddish, Elisabeth Moss, Melissa McCarthy zvuče kao ozbiljno dobar trojac, i to zapravo i jesu. Žene njujorških gangstera koje su nakon što im muževi završavaju u zatvoru ostavljene da se snađu same i vode finansije kako znaju i umeju. To znači da srede mesečna reketiranja, pokupe zaostale dugove i manje više nastave tamo gde su oni stali. Naravno da sve ne ide po planu ali je urnbesno zabavno. A još je radnja smeštena u 1978. godinu i Njujork. Poslastica!

"The Irregulars"

Premijera: 26. mart

Platforma: Netlfix

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u martu na streaming platformama (фото 4)

Nova serija koja stiže na Netflix krajem meseca, bazirana je na delu Arthura Conana Doylea, ali ovog puta u pitanju je nešto što bi se najpre moglo definisati kao spin-off. Umesto da prati radnje, probleme, i rešenja Shrelocka Holmesa i doktora Watsona, sada se u centru pažnje ulična ekipa koja istražuje misteriozne zločine na ulicama viktorijanskog Londona. Takozvani “Irregulars” koji sprovode istraživanja za Holmesa, i uopšte završavaju poslove za poznatog detektiva. Serija zapravo postavlja pitanje, šta ako sve što mislimo da znamo o Holmesu zapravo nije radio on, nego grupa klinica? Zanimljiva premisa zbog koje ćemo seriji sigurno dati šansu.

"Sentinelle"

Premijera: 5. mart

Platfroma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u martu na streaming platformama (фото 5)

Nakon užasa koje je videla u Siriji, i post-trumatskog stresa koji ima, Klara, francuska operativka, vraćena je u Francusku. Tu se pridružuje operaciji Sentinelle u Nici, i uz pomoć mame i sestre Tanie pokušava da se sastavi i oporavi. Međutim, nakon što Tania biva brutalno prebijena, Klara koristi sve svoje sposobnosti da pronađe napadače i osveti sestru. Dinamična i uzbudljiva potraga će vas sasvim sigurno držati prikovanim za ekran, a Klaru u krajnjoj liniji dovesti do Yvana Kadnikova,sina moćnog ruskog oligarha na Azurnoj obali. Komplikovano, isprepletano i za akcioni film, prilično intimno ostvarenje.

"Deadly Illusions"

Premijera: 18. mart

Platfroma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u martu na streaming platformama (фото 6)

Ako vam nedostaju triler klasici kao recimo film “Niske strasti” onda su “Deadly Illusions” tu da nas podsete na taj žanr i vrate ga na scenu. Priča je fokusirana na uspešnu autorku bestselera (Kristin Davis) koja se nalazi u najvećoj kreativnoj blokadi sa kojom se ikada susrela, i da bi se potpuno fokusirala na posao, zapošljava mladu devojku da brine o njenoj deci. Međutim, kako vreme odmiče ona postaje potpuno opsednua svojom knjigom, a linija između života o kom piše i onoga koji živi postaje gotovo sasvim zamagljena. “Deadly Illusions” je pogled u podsvest uspešne žene, njenih seksualnih želja i potreba koje nisu ispunjene, i životnih težnji.

"Yes day"

Premijera: 12. mart

Platfroma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u martu na streaming platformama (фото 7)

Ako nam nešto treba ovih dana onda je to smeh, i nova porodična komedija to i može da nam obezbedi. I to u neverovatnim količinama. Film koji prilično podseća na film sa Jimom Carreyem u kom on govori "da" svemu, i u kom Jennifer Garner i Edgar Ramirez glume bračni par, za koje njihova deca smatraju da su neverovatno dosadni. Da bi im dokazali da nisu u pravu, i uverili ih u suprotno, odlučuju da ceo jedan dan govore "da" svemu. A to znači da 24h žive po dečijim pravilima. Puno smeha i zabave i pravi comfort watch idealan za celu porodicu. Naravno, pod uslovom, da i vašim klincima ne padne na pamet ovako "kul" porodičan dan kao na filmu. Onda ste u ozbiljnom problemu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor