Šta gledati ovog vikenda? Donosimo vam nekoliko sjajnih predloga

    23.07.2021.
    RECOMMENDED

    Čuveno pitanje kada dođe vikend. Gde ići, šta raditi, šta gledati? Tokom nedelje planiramo svašta nešto, ali kad dođe vikend kao da nekako sve zaboravimo i opet smo na početku kruga. Ne znamo gde pronaći dobre i zanimljive naslove, kako umiriti visoke temperature napolju i uz šta ih provesti u hladovini? Kao i uvek tu smo da ponudimo neke ideje i podelimo ono što znamo, i imamo nekoliko sjajnih predloga koji pokrivaju sva moguća raspoloženja u kojima se možete naći. Ako ste raspoloženi za društvene događaje, ili za potpuno samovanje, za nove naslove ili stare hitove, imamo po nešto za svaku situaciju. I obećavamo, šta god da odaberete nećete se pokajati.

    Veče u bioskopu

    “Luka”

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/1627056510610262.jpg

    Male su šanse da vas najnoviji Pixarov film neće podsetiti na film „Call me by your name“. Italijanski trgovi, mali grad, užareno leto, mnogo razgovora, sladoled koji se topi, dva mladića u ovom slučaju dečaka provode jedno zajedničko leto. Živopisan film u kom dečaci Luka i Alberto vrludaju šarmantnim, kamenim italijanskim gradićem po kakvom vrludaju i Timothée Chalamet i Armie Hammer. Ova priča prati tinejdžere koji slobodni od obaveza i sa znatno više slobode i radoznalosti od svojih roditelja, otkrivaju svet i pritom sklapaju prva trajna prijateljstva. Ipak, Luka i Alberto nisu obični dečaci, već morska bića koja počinju da sanjaju o drugačijem životu kada Luka čuje od bake da i kao takvi mogu izlaziti na površinu. Dakle, nešto kao „Call me by your name“ plus „Mala sirena“. Ukratko, prelepo. Prema mišljenju mnogih ovo je najprogresivniji Pixarov film do sada vredan svake pažnje i aplauze, dok drugi kažu da u suštini nema ništa drugo do malo smeha, mnogo brčkanja u ligurskom moru i nostalgije za Vespa-italijom iz 60-ih. Ruku na srce, ne vidimo problem u tome i gledati ovaj film u bioskopu znači zaroniti u pravo mediteransko leto. 

    Film pod zvezdama

    “Mračne ulice Menhetna”

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/1627056510510328.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/1627056510850224.jpghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/07/1627056510648494.jpg

    Neobična ali prilično lako voljiva priča koja će prema zapletu verovatno da oduševi sve ljubitelje Almodovarovih filmova. Ovaj put, Almodovar na tajvanski način. Trinaestogodišnji Chengxi tvrdi da je oduvek znao da je njegov nedavno preminuli tata bio gej. Prošlo je tri meseca od kada je umro i Chengxi sada saznaje da nije deo njegovog testamenta kao i da nema niakakvo pravo na osiguranje niti zaostavštinu koje je ostavio. Chengxijeva mama, blago ka totalno histerična, Sanlian zna istinu- da je njen preminuli muž sve ostavio svom dugogodišnjem ljubavniku. Ipak, on ne može ništa da preuzme dok Sanlian ne potpiše potvrdu. Tako dok Sanlian pokušava sve moguće i nemoguće da se ovo ne realizuje, Chengxi zbunjeno ping ponguje od mame do tatinog ljubavnika,  a priča se plete na predivan način i potvrđuje da se i ljubav i bliski odnosi pronalaze u najneverovatnijim uslovima.

    Saznaj više:
    Povezani članci: