Pretraga

Šta gledati ovog vikenda? Donosimo vam nekoliko sjajnih predloga

Tekst: BURO.

Čuveno pitanje kada dođe vikend. Gde ići, šta raditi, šta gledati? Tokom nedelje planiramo svašta nešto, ali kad dođe vikend kao da nekako sve zaboravimo i opet smo na početku kruga. Ne znamo gde pronaći dobre i zanimljive naslove, kako umiriti visoke temperature napolju i uz šta ih provesti u hladovini? Kao i uvek tu smo da ponudimo neke ideje i podelimo ono što znamo, i imamo nekoliko sjajnih predloga koji pokrivaju sva moguća raspoloženja u kojima se možete naći. Ako ste raspoloženi za društvene događaje, ili za potpuno samovanje, za nove naslove ili stare hitove, imamo po nešto za svaku situaciju. I obećavamo, šta god da odaberete nećete se pokajati.

Veče u bioskopu

“Luka”

Šta gledati ovog vikenda? Donosimo vam nekoliko sjajnih predloga (фото 1)

Male su šanse da vas najnoviji Pixarov film neće podsetiti na film "Call me by your name". Italijanski trgovi, mali grad, užareno leto, mnogo razgovora, sladoled koji se topi, dva mladića u ovom slučaju dečaka provode jedno zajedničko leto. Živopisan film u kom dečaci Luka i Alberto vrludaju šarmantnim, kamenim italijanskim gradićem po kakvom vrludaju i Timothée Chalamet i Armie Hammer. Ova priča prati tinejdžere koji slobodni od obaveza i sa znatno više slobode i radoznalosti od svojih roditelja, otkrivaju svet i pritom sklapaju prva trajna prijateljstva. Ipak, Luka i Alberto nisu obični dečaci, već morska bića koja počinju da sanjaju o drugačijem životu kada Luka čuje od bake da i kao takvi mogu izlaziti na površinu. Dakle, nešto kao "Call me by your name" plus "Mala sirena". Ukratko, prelepo. Prema mišljenju mnogih ovo je najprogresivniji Pixarov film do sada vredan svake pažnje i aplauze, dok drugi kažu da u suštini nema ništa drugo do malo smeha, mnogo brčkanja u ligurskom moru i nostalgije za Vespa-italijom iz 60-ih. Ruku na srce, ne vidimo problem u tome i gledati ovaj film u bioskopu znači zaroniti u pravo mediteransko leto. 

Film pod zvezdama

“Mračne ulice Menhetna”

Šta gledati ovog vikenda? Donosimo vam nekoliko sjajnih predloga (фото 2)

Ako niste raspoloženi za sedenje u četiri zida i samostalno gledanje filma, ali vi nije ni privlačna opcija da sedite u zatvorenom, bioskop na otvorenom je idealan izbor. Ima ih nekoliko u gradu, a naš ovonedeljni izbor pada na Art bioskop Kolarac u kom se danas i sutra prikazuje film “Mračne ulice Menhetna” iliti "The Immigrant" pomalo potcenjen film, mnogo bolji od onoga koliko mu je pažnje posvećeno u javnosti. Film prati priču u kojoj sestre Eva i Magda iz Poljske kreću na put u SAD u potragu za boljim i lepšim životom, i ostvarenjem snova. Na tom putu Magda se razboljeva, a Eva ostaje sama na ulici. Tu i upoznaje šarmantnog ali prilično opakog tipa koji je navodi u prostituciju (Phoenix, naravno, složićemo se da ne postoji osoba koja bolje igra one junake koje gotovo da mrzimo ali nas istovremeno i oduševljavaju). Odatle priča kreće samo sve brže da se odvija i razvija, a Marion Cotillard i Joaquin Phoenix potvrđuju da su jedan od ultimativnih glumačih parova.

Ako želite da budete u toku sa naslovom o kom svi pričaju

“Beli lotus”

Šta gledati ovog vikenda? Donosimo vam nekoliko sjajnih predloga (фото 3)

Nova serija na HBO GO je odmah po početku prikazivanja postala jedna od onih o kojima svim pričaju, i ako do sada još niste dodali ovo ostvarenje na svoje "must watch" liste, sada je krajnje vreme. Mike White je autor priče o grupi ljudi izgubljenih na svom trenutnom putu, koji su u potrazi za sobom i višim smislom, i koji pokušavaju da pronađu malo uzemljenja u svojim izuzetno glamuroznim životima. Iz tog razloga odlaze na put i odmor u luksuznom resortu a ova serija postaje izuzetan primer društvene satire. Sve se odvija u ekskluzivnom hotelu na Havajima, koja prati sedmodnevni odmor raznih hotelskih gostiju, dok se opuštaju i podmlađuju u ovom raju i “Beli lotos” je priča koja nas kroz šest raznorodih epizoda i različite glavne junake podseća da je put ka pronalasku višeg cilja i smisla obično vijugav i težak, nevezano od toga odakle na njega krećemo.

Skriveni dragulj platformi

“Ex dear”

Šta gledati ovog vikenda? Donosimo vam nekoliko sjajnih predloga (фото 4)

Neobična ali prilično lako voljiva priča koja će prema zapletu verovatno da oduševi sve ljubitelje Almodovarovih filmova. Ovaj put, Almodovar na tajvanski način. Trinaestogodišnji Chengxi tvrdi da je oduvek znao da je njegov nedavno preminuli tata bio gej. Prošlo je tri meseca od kada je umro i Chengxi sada saznaje da nije deo njegovog testamenta kao i da nema niakakvo pravo na osiguranje niti zaostavštinu koje je ostavio. Chengxijeva mama, blago ka totalno histerična, Sanlian zna istinu- da je njen preminuli muž sve ostavio svom dugogodišnjem ljubavniku. Ipak, on ne može ništa da preuzme dok Sanlian ne potpiše potvrdu. Tako dok Sanlian pokušava sve moguće i nemoguće da se ovo ne realizuje, Chengxi zbunjeno ping ponguje od mame do tatinog ljubavnika,  a priča se plete na predivan način i potvrđuje da se i ljubav i bliski odnosi pronalaze u najneverovatnijim uslovima.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor