Rimejk filma Vrana: Prve fotografije Billa Skarsgårda i FKA Twigs

04.03.2024.
RECOMMENDED

Prošle godine objavljena je vest da se konačno snima film Vrana (The Crow), u kojem glume Bill Skarsgård i FKA Twigs, a sada su se pojavile i prve fotografije sa snimanja. Na prvoj slici vidimo Skarsgårda (sin Stellana Skarsgårda i brat Alexandera Skarsgårda) koji je preuzeo ulogu Erica Dravena, pri čemu njegova verzija ovog kultnog lika ima kraću kosu, drugačije tetovaže i drugačiju šminku.

vrana film 6666

Nadolazeći remake režirao je Rupert Sanders (Snežana i lovac, Duh u oklopu), koji je za Vanity Fair izjavio da pravi omaž uspomeni na Brandona Leeja, koji je pre trideset godina tragično nastradao na snimanju filma Vrana, a opet, izjavio je da je ovo i potpuno nova interpretacija horor-romantične priče osvete iz 1994. godine.

Originalni film Vrana baziran je na strip-seriji istog naziva iz 1989. godine autora Jamesa O’Barra.

brandon lee the crow
Brandon Lee, 1994, foto: Robert Zuckerman

– Brandon je bio original i mislim da će zauvek biti sinonim za Vranu. Nadam se da bi bio ponosan na ono što smo uradili i kako smo ponovo oživeli ovu priču. Njegova duša se oseća u ovom ostvarenju, rekao je Sanders, dodajući i to da Skarsgård, poznat po ulogama Pennywisea iz filma „It“ i hit-seriji Clark sa Netflixa, donosi „uznemirujuću lepotu“ celoj priči i ulozi: „Postoji prava krhkost i lepota u njegovoj verziji Vrane i mislim da Bill to oseća“, istakao je reditelj.

film vrana 1
Bill Skarsgård i FKA Twigs

Dve dodatne slike iz nadolazećeg reboota prikazuju romansu Erica i Shally (FKA Twigs). Prva slika zatiče ih kao zagrljeni par pored logorske vatre, dok druga pokazuje kako se ljube kroz tanak beli veo.

– Ono što me privuklo ovoj priči jeste prilika da napravim dark romansu, nešto što se bavi gubitkom, tugom, nečim što je između života i smrti. Odrastao sam slušajući Joy Division i Cure, i ovaj film je poput njihovih pesama – njegova lepota je u melanholiji.

film vrana 2

Što se tiče Ericovog odnosno Billovog izgleda, Sanders se inspirisao izgledom savremenih umetnika kao što su Post Malone i Lip Peep.

Film Vrana stiže u bioskope 7. juna 2024.

Saznaj više:
Povezani članci: