5 indie ostvarenja iz 2023. godine za koje verovatno nište čuli

24.12.2023.
RECOMMENDED

Dok sabiremo utiske o godini iza nas i sagledavamo liste najboljih filmova, albuma i modnih trendova, neminovno je da će mnogi biti izostavljeni ili čak ostati neviđeni široj publici. Ovo je posebno tačno za indie filmove i nezavisne produkcije. Svake godine u kojoj nezavisni filmovi pronađu svoj put do do uspeha je pobeda u odnosu na visokobudžetne franšize i komercijalne produkcije koje neminovno pronađu svoje mesto u prvom redu.

Predstavljamo vam 5 indie filmova za koje verovatno niste čuli.

Memory

Jessica Chastain tumači alkoholičarku koja je 13 godina trezna i ponovo se povezuje sa školskim drugom (Peter Sarsgaard). Memory, od reditelja Michela Francoa, je dirljiv film o slomljenim ljudima koji pronalaze jedno drugog u svojoj tuzi.

Other People’s Children

Other People’s Children je alternativni film koji odiše savršenom francuskom energijom, i to ide dalje od scena kao što je otvarajući kadar Ajfelove kule koja svetluca na noćnom nebu. Rediteljka Rebecca Zlotowski predstavlja coming-of-age priču o ženi koja je zapravo već u poznim godinama, ali ponovo otkriva sebe u novom poglavlju života.

The Royal Hotel

Dobrodošli u The Royal Hotel – bar u sred napuštenog rudarskog gradića koji se nalazi u unutrašnjosti Australije, daleko od civilizacije i uspostavljenih granica muško ženskih odnosa. Julia Garner, koja se našla u glavnoj ulozi u filmu The Assistant, se snalazi u zabačenom lokalu gde se funkcioniše bez pravila.

Rye Lane

Dok romantične komedije i dalje traže svoje mesto u nizu blokbastera, Sundance festival postao je pouzdan izvor novih filmova u ovom žanru, od Obvious Child do Palm Springs. Ove godine je to Rye Lane, prvi dugometražni film Raini Allen-Miller, o dvoje mladih koji se upoznavanju na umetničkoj izložbi.

A Still Small Voice

Ovaj sirovi dokumentarac o ljudima čiji je životni put da stvaraju prostor za smrt prati priču mlade jevrejke koja je na obuci da pruža duhovnu podršku terminalno bolesnim pacijentima u bolnici Mt. Sinai u Njujorku.

Saznaj više:
Povezani članci: