Možete li da zamislite drugačiji kraj filma „Kad je Harry sreo Sally“?

    02.03.2024.
    RECOMMENDED

    Jedna od naših omiljenih romantičnih komedija, Kad je Harry sreo Sally, zamalo da ima potpuno drugačiji kraj, otkrio je nedavno reditelj ovog ostvarenja, Rob Reiner.

    Voljeni film iz 1989, koji prati Harry-ja i Sally (Billy Crystal i Meg Ryan), koji kroz kroz dvanaest godina pokušavaju da održe platonsko prijateljstvo (pomalo nalik na roman Davida Nichollsa po kojem su posle snimljeni film i serija One Day), ne dopuštajući da sve veće emocije koje osećaju jedno prema drugom promene išta u njihovom odnosu.

    harry sally

    Naravno da u filmu stvari ne idu po planu glavnim junacima koji na kraju priznaju ljubav jedno drugom (Harry priznaje šta oseća prema Sally) i oni tačno 12 godina od prve rasprave koju su imali – o tome mogu li muškarci i žene da budu prijatelji, odlučuju da ostaju zajedno do kraja života. Bio je to happy – end sa kojim smo apsolutno svi zadovoljni, no, u intervjuu koji je nedavno dao za CNN, u emisiji Who’s Talking sa Chrisom Wallaceom, Reiner je priznao da je imao u planu drugačiji završetak za jedan od svojih najpoznatijih filmova, a sve to zbog svojih sopstvenih mračnih osećanja, u tom trenutku života.

    – Bio sam oženjen 10 godina, a onda sam bio sam 10 godina i nisam verovao da ću više ikada biti sa bilo kim. U takvom raspoloženju je nastao film Kad je Harry sreo Sally, otkrio je Rob.

    Reiner se razveo od prve supruge Penny Marshall 1981. godine i celu deceniju kasnije bio single, što je skoro dovelo do toga da i Harry i Sally imaju drugačiji završetak.

    – Verovatno zato što sam i sam bio sam, bilo mi je logično da se njih dvoje sastaju tokom godina, razgovaraju i onda, jednostavno, odlaze jedno od drugog.

    e1efbac8cf822e76f617ebc250c3b35d

    No, kosmos je imao drugačije planove – i za reditelja i za njegove junake. Reiner je na kraju snimanja filma upoznao fotografkinju Michele Singer, sa kojom se venčao iste godine kada je Kad Harry sreo Sally pušten u bioskope.

    – Upoznao sam je dok sam snimao film i promenio sam kraj, otkrio je reditelj, a mi smo, i 35 godina kasnije, zahvalni na toj srećnoj okolnosti.

    Fotografije: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: