Dosadio vam je Amazon? Predlažemo neku od ove tri online knjižare kao adekvatnu zamenu

10.06.2020.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/online-knjige-cover.jpg

Nije nužno da nam nešto stvarno apsolutno dosadi da bismo želeli da unesemo neku promenu. Amazon volimo i to je mesto kome se okrećemo za sve što nam treba, ne treba i što nismo znali da nam može zatrebati, a veoma često i knjige kojih nema u domaćih knjižarama naručujemo upravo ovde. Jednostavno je, pregledno i brzo, međutim ova virtuelna knjižara nije jedino mesto gde možete krenuti u potragu za novim omiljenim naslovima. Donosimo vam još tri virtuelne lokacije gde vas čekaju milioni i milioni knjiga (nije hiperbola, zaista govorimo o milionima), i baš kao i Amazon, svi podrazumevaju free shipping!

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/159180131309878.jpg

Amazonova sestra kompanija, ali sa ekspertizom i fokusom samo na knjige, gde važi za najveću i najbrže rastuću adresu na kojoj se nalazi preko 20 miliona naslova koje je moguće poručiti sa bilo koje tačke na svetu. Book Depository je u potpunosti posvećen knjigama i svemu što ide uz njih da bi uživanje u čitanju bilo maksimalno, tako da je ovo sjajna stanica za sve bibliofile koji uz dobar naslov žele da imaju i adekvatne obeleživače stranica, i ostali knjiški stationary. Pored toga što ponuda broji milione različitih naslova, Book Depository ima poseban odeljak bargain shop u kom se nalaze svi naslovi koji su trenutno na sniženju. Ta lista se stalno menja i dopunjuje, a sniženja su prilična pa neka skuplja izdanja vredi sačekati da se pojave ovde.


Wordery je svoj život započeo pre gotovo deset godina, tačnije 2012. kada je petoro prijatelja poželelo da napravi nešto drugačije u svetu knjiga. Svi su godinama radili u izdavaštvu i dele ljubav prema knjigama i pasiju za čitanjem, i sasvim logičan korak je bio napraviti neko mesto gde bi se knjige približile svima. Njihov sajt trenutno broji deset miliona naslova, a broj partnera sa kojima sarađuju je u konstantnom porastu. Pored toga što su jedna od najaktivnijih online knjižara, aktivno je kod njih reč koja se veoma bukvalno shvata i gotovo od samih početka posvećeni su dobrotvornom radu. U nekoliko paralelnih projekata koje vode bore se protiv nepismenosti i za poboljšavanje uslova učenja za sve, i rade na povećanju stope pismenog i obrazovanog stanovništva jer veruju da je to glavna mera zdravog društva. Udružili su se sa mnogim dobrotvornim ustanovama koje se bave opismenjavanjem i lokalnim osnovnim školama u cilju promovisanja ljubavi prema čitanju kod najmlađih, pa kupovati kod njih znači indirektno uticati na poboljšanje ne samo sebe nego i sveta u kom živimo.


Svetla priča nastala iz mračnog postdiplomskog životnog bluza, kako tvrde osnivači, ili barem kako ide legenda o ovoj online knjižari. Kreece i Xavier su zajedno studirali i jednom prilikom Kreece je došao na ideju da stare sveske i beleške svog cimera koje stoje nagomilane po sobi i koje ovaj više ne otvara, uz njegov pristanak postavi na internet kao dostupne za prodaju. Iako semestar nije bio u toku, sveske su se rasprodale u rekordnom roku, a njih dvojica otkrili biznis model i zainteresovali se za online prodaju knjiga. Sledeća stepenica je bila skupljanje stručnih knjiga i beletristike od svih u kampusu. Skupili su 2,000 knjiga i sve preprodali za 10,000$ što je bio prvi ozbiljniji novac za ozbiljniji biznis. Posle toga je sve istorija, i BetterWorld Books je postala jedna od poznatijih online knjižara. Pored prvobitne, knjiške delatnosti, veoma su okrenuti zaštiti životne sredine i rade na rešavanju problema prekomerne konzumacije papira. 


Saznaj više:
Povezani članci: