Pretraga

Pročitajte ove knjige pre nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini

Pročitajte ove knjige pre nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini

Tekst: BURO.

Zahvaljujući prirodi i toku 2020. godine, još nismo dočekali ni sve adaptacije iz prethodne godine (da, prvenstveno mislimo na film “Žena na prozoru” koji umesto prošle pmožemo da očekujemo ove godine) a već stižu na red novi naslovi koji će uskoro postati filmski i televizijski hitovi. To uopšte nije iznenađujuće ako se uzme u obzir da je Holivud generalno naklonjen pretvaranju bestselera u must watch naslove, kao i da zbog bookcluba Reese Whiterspoon možemo da očekujemo mnoštvo naslova na tragu “Nevinih laži” i sve u svemu 2021. deluje kao godina koja obećava. Od istinitih događaja do fikcije, ovo su najbolji naslovi koji će se tokom ove godine pojaviti na malim i velikim ekranima.

“Razgovori sa prijateljima”, Sally Rooney

Pročitajte ove knjige pre nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 1)

Sasvim očekivano da će posle takvog uspeha kakav se dogodio sa serijom “Normalni ljudi” i drugi Rooneyin bestseler doživeti svoju adaptaciju. Tako da, ako ste odgledali “Normalni ljudi” i patite jer se serija završila ovo su i više nego radosne vesti. Knjiga, a uskoro i ekranizacija donosi priču o dvoje studenata Frances i Bobbi, i čudnoj, neočekivanoj vezi koju su napravili sa Melissom i Nickom. Još uvek nema tačnih detalja o datumu objavljivanja, ili castu ali je potrvđeno da će biti u pitanju serija iz 12 epizoda čiju režiju potpisuje Lenny Abrahamson.

"The Last Duel: A True Story of Crime, Scandal, and Trial by Combat", Eric Jager

Pročitajte ove knjige pre nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 2)

Velike su šanse da ste tokom prošle godine barem jednom naleteli na fotografiju Adama Drivera sa dugom kosom, i u viteškom oklopu. Znate o čemu govorimo? Naravno da da. E pa, te fotografije su sa snimanja filma "The Last Duel" koji ne samo da vešto spaja istoriju, osvetu, i dramu, i da ga potpisuje  Ridley Scott, nego je i na jednom mestu okupio imena kao što su: Ben Affleck, Matt Damon, Jodie Comer i Adam Driver. U pitanju je dramatična priča o vitezu, štitonoši i dami u 1386. u Francuskoj gde dva najbolja prijatelja tokom vremena postaju smrtni neprijatelji. Premijera je za sada predviđena za oktobar 2021. godine i nadamo se da će tako i ostati.

"French Exit", Patrick Dewitt

Pročitajte ove knjige pre nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 3)

Briljantna i preduhovita knjiga "French Exit" donosi priču o bogatoj udovici sa Upper East Sidea i njenom sinu koji beže sa Menhetna u Pariz sa mačkom koja je- što bi rekao Barney iz "How I Met Your Mother" waaait for it- reinkarnirani muž njegove majke, i to sve u osvit skandala i njihove finansijske propasti. Bizarno, zabavno, duhovito i Michelle Pfeiffer u jednoj od svojih maestralnijih uloga. Film očekujemo jako, jako brzo, to jest već u februaru, a ako ste baš nestrpljivi bacite pogled na trejler.

"Dejzi džouns i šestorka", Taylor Jenkins Reid

Pročitajte ove knjige pre nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 4)

Još jedna knjiga koja će dobiti TV tretman zahvaljujući producentkinji Reese Witherspoon, koja podržava žensko stvaralaštvo i u književnosti i na filmu. "Dejzi Džouns i šestorka" je preuzbudljivo štivo koje ćete zaista želeti da dodate na svoje reading liste (najidealnije letnje) budući da je priča inspirisana legendarnom grupom Fleetwood Mac i pripoveda o vrtoglavom uspehu legendarnog rok sastava iz sedamdesetih godina 20. veka i otkriva misteriju njihovog zloglasnog raspada. Pored zanimljivog i privlačnog plota, mnoštva intriga, tajni i puno zabave, zvezde kao što su Riley Keough, Sam Claflin, Suki Waterhouse i Camila Morrone, samo dodatno doprinose tome da jedva čekamo da ovaj naslov vidimo na ekranima! Radosna vest do tada je da je knjiga uskoro dostupna u našem prevodu!

"anatomy of a scandal", sarah vaughan

Pročitajte ove knjige pre nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 5)

Šta Sienna Miller, Michelle Dockery, Rupert Friend, i Naomi Scott, imaju zajedničko? "Anatomy of a Scandal" koji bi trebao da se pojavi na Netflixu do kraja ove godine! Priča se fokusira na bračni par čiji život počinje da se raspada nakon što je muž optužen za užasan zločin. Sophie je uverena da je njen muž James nevin i očajnički pokušava da sačuva porodicu od skandala koji će ih uništiti. Ipak, postoje i oni koji su jednako toliko uvereni da James jeste kriv i odlučni su da ga nateraju da plati za svoje zločine. Ako vam se dopao "Slom" onda počnite da se radujete ovom naslovu.

"ulica svitaca", kristin hannah

Pročitajte ove knjige pre nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 6)

Upozoravamo vas na vreme: i kada budete čitali knjigu i gledali mini-seriju koja će uskoro, veoma uskoro, spremite maramice. Puno maramica! Serija je planirana za februar 2021. i Netflix, a u njoj će se pojaviti Katherine Heigl i Sarah Chalke, u ulogama malo "manje kul" devojke Tully i "ozbiljno kul"  Kate, koje se upoznaju kao tinejdžerke tokom 70-ih i postaju bliske prijateljice uprkos svojim prividnim suprotnostima. Njih dve prave pakt da budu najbolje drugarice zauvek, i tokom trideset godina su apsolutno nerazdvojne dok ih jedna situacija nije gotovo razdvojila i stavila njihov odnos na test. Tužno, životno i apsolutno sjajno.

"where the crawdads sing", delia owens

Pročitajte ove knjige pre nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 7)

Priča smeštena u sredinu 20. veka prati Kya, misterioznu mladu devojku koja je prinuđena da se sama snađe u diviljni nakon što je porodica napušta. Kya se snalazi malo po malo, i najviše vremena provodi sa životinjama koje naseljavaju njen deo zemlje. Ipak, to će se promeniti dolaskom dva mladića iz grada koji postaju opčinjeni njenom lepotom, prirodom, i načinom života, a Kya se nalazi u nezamislivoj situaciji i svakodnevici mnogo drugačijoj od one na koju je navikla. Dinamična misterija, koja ima sve što treba da ima naslov koji može da nas opčini. Ubistvo, misterija, ljubavna priča, sve u jednom. I naravno, turbulentne preokrete i plot twistove kako se priča primiče kraju. Ova knjiga je jedna od onih koje je preporučivala Reese Whiterspoon u svom književnom klubu, i sasvim očekivano ona će raditi i adaptaciju.

"always and forever, lara jean", jenny han

Pročitajte ove knjige pre nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 8)

Treća i poslednja adaptacija bestseler trilogije Jenny Han bi trebala da se pojavi na Netflixu tokom ove godine. Kao i prva dva filma treći deo "To All The Boys" će mahom pratiti Laru Jean i Petera Kavkinsky u završnoj godini srednje škole i tokom priprema za fakultet. Ako ekranizacija bude verno pratila knjigu, razume se. Slatko, tinejdžersko, romantično, i superlako štivo koje uvek može da popravi raspoloženje.

"Nine Perfect Strangers", lianne moriarty

Pročitajte ove knjige pre nego što postanu filmovi i serije u 2021. godini (фото 9)

Prateći nit i sudbinu prethodnog bestselera Liane Moriarty “Nevine laži” njen osmi roman “Nine Perfect Stangers” čeka isti tretman i planirano je da relativno uskoro zaživi na ekranima. Snimanje je trenutno u toku u Byron zalivu, a čitava priča se odigrava u “boutique wellness resortu koji obećava izlečenje i transformaciju devetoro ljudi koji su iz grada i velikog stresa pobegli ovde. Priča prati njihov desetodnevni oporavak koji se događa pod nagledanjem Mashe, direktorke resorta, i žene na misiji da poboljša njihove umove i tela. Ipak, ovih devetoro "savršenih" stranaca nema ni predstavu sa čime će se zapravo suočiti." Savršeni stranci sa ne tako savršenim životima koji će polako početi da se otkrivaju. Pored toga što je priča superzanimljiva i cast je genijalan i uključuje zvezdu “Nevinih laži” Nicole Kidman, kao i imena Melissa McCarthy, Asher Kedie, Manny Jacinto.