Mamma mia here they go again: ABBA turneja je zakazana za 2022. godinu

    23.04.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/abbacover.jpg

    I da, podrazumeva avatare

    Fanovi grupe ABBA su prilično euforični ove nedelje jer od kada se grupa razišla 1983. mnogi imaju želju da se ovaj bend ponovo nađe na okupu. Za neke mlađe fanove bi to bilo premijerno da vidi svo četvoro zajedno, a za one starije bi bio vremeplov u neke stare dane i drugačija vremena, i sve u svemu ABBA reunion je nešto čemu su se svi potajno nadali.

    Ova švedska grupa je postala popularna 1974. nakon što su pobedili na Evroviziji sa pesmom “Waterloo” koja je postala legendarna a za njom i sve ostale koje su objavili. Ipak, nakon deset godina kosmički uspešne karijere ekipa se raspala mahom iz privatnih razloga- Ulvaeus i Fältskog su bili par, i Andersson i Lyngstad, a oba para su se razvela tokom 80-ih.

    Ipak, nakon velikog hijatusa grupa je još 2017. prvi put najavila svoju veliku “ABBAtars” turu, koja je bila predviđena da se realizuje 2019 a godinu dana pre toga su otkrili da snimaju novi materijal to jest da su se prvi put posle 35 godina ponovo okupili i rade na novoj muzici. Premijera dve nove pesme je trebala da se dogodi 2019. pa je pomerena za 2020. Tu staje sve, jer je i ovaj projekat kao i stotine drugih pojela prošlogodišnja crna rupa i nikada se više nije pričalo niti o turneji niti o novim numerama.

    Do ove nedelje!

    U nedavnom intervjuu, Björn Ulvaeus je obećao da će avatar turneja krenuti na svoj put sledeće godine, a kao nagradu fanovima što su bili strpljivi bend se vraća ne sa dve nego sa čak pet novih pesama. Ali da, dobro ste čuli, kao što samo ime turneje i ne tako suptilno, ali svejedno prilično duhovito naglašava, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog i Björn Ulvaeus će postati abbatari. Neće zaista biti prisutni na sceni, već će se umesto toga pojaviti kao holgramski avatari.

    “Morali smo mnogo da se glupiramo i pravimo razne grimase pred kamereama. Nacrtali su nam tačke na licu, premerili proporcije, i fotografisali iz svih mogućih uglova” rekao je Ulvaeus o procesu kreiranja avatara.

    A rekao i još ponešto o druženju i saradnji posle toliko toooliko godina pauze. “Biti zajedno u studiju je bilo tako blisko, tako poznato. Sve se vratilo u sekundi. Baš smo se zabavljali”. Ali, da li će zvučati isto kao i pre, nakon 35 godina od poslednje pesme. “Iako su glasovi Agnethe Fältskog i Anni-Frid Lyngstad možda za jedan ton niži, još uvek sve zvuči veoma kao ABBA”.

    Sa čitavim oživljavanjem disco kulture, i velikim povratkom osamdesetih, ozbiljno imamo čemu da se radujemo jer prvi put za 40 godina stiže nova ABBA muzika! “Jedna pesma je veoma pop, veoma za šuskanje. A druga je malo sporija, kontemplativnija. Nordijski tužna ali i srećna u isto vreme”, rekao je Ulveaus.

    Mamma mia, moramo priznati da smo istinski uzbuđeni da ih ponovo čujemo!

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1619185158788726.png
    Saznaj više:
    Povezani članci: