Otkrijte nove mlade muzičare i muzičarke iz regiona

    26.11.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/11/muzicaricover.jpg

    Stalno smo u potrazi za dobrim i autentičnim zvukom. I kako to obično biva, najbolje stvari zapravo se nalaze bliže nama nego što to isprva mislimo. Tako je i sa novom muzikom koju smo prethodnih dana dodali na naše plejliste. Vreteli smo na repeat pesmu Ive Lorens – „Svitanje“, a sada vas upoznajemo sa još muzičara i muzičarki koji na regionalnu scenu donose originalan zvuk.

    Nika Turković

    Nikin novi singl “Tvoj mir” izašao je pre tačno sedam dana i mi smo celu proteklu nedelju proveli u ritmu mira. Njen nežan, ali prorodoran muzički identitet redovno prati i vizuelni u istom tonu. Poslušajte ovu pesmu i obavezno pogledajte spot i biće vam jasno o čemu govorimo.

    Lucija Jakelić

    Lu ima tu moć da u nama pokrene pitanja i emocije koje neretko potiskujemo. Ona piše i peva o vrećama za smeće u kojima naši životi umeju da stanuju, o (ne)ostvarenom, o bolu i isceljenju. Lucija Jakelić je nesutrašiva u svom stvaralaštvu i ne prestaje da mu pomera granice sa svakim novim singlom. 

    Pocket Palma

    Pocket Palma je hrvatski duo koji čine Anja Papa i Luka Vidović. Do 2019. godine bili su poznati pod imenom Side Project i pod istim su objavili dva albuma: „Things Which No One Else Should Know About“ i „Lonely Boys“. Od tada su se kreativno razvijali i rasli i sada nam donose novi, nostalgičan zvuk sa osloncem na osamdesete, obučen u moderno ruho.

    Peki Pele

    Hrvatski muzičar Peki Pele prošle godine objavio je album „Deguté“ i momentalno je pokupio naše simpatije. Ovaj misteriozni panker pesme piše na raznim mestima i u najrazličitijim okolnostima. Kombinuje disko pop sa pank estetikom, a ime albuma je omaž estetici ružnoće, iako se suštinski svodi na ljubav i male stvari koje život znače. Kliknite odmah na repeat, ovo je muzika koju možete slušati do beskraja.

    Tam

    Tam je prepoznatljiva po pop zvuku, ali je njena poslednja kolaboracija sa reperkom Mimi Mercedez obe odvela u pravcu koji ni jedna ni druga nemaju potrebu da nužno definišu. Njihov osnovni cilj koji stoji iza pesme „Viva Mais“ ili „Živi više“ jeste prenošenje snažne poruke jednako važne obema. Do saradnje je došlo spontano kao posledica njihovog prijateljstva. Vikend je, zato „živimo više“.

    Saznaj više:
    Povezani članci: