Uronite u svet opijajuće muzike koju stvara Saint Levant

    23.11.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/11/muzicar_cover.jpg

    Kada se prvi put pojavio na muzičkoj sceni 2018. godine, pesmu „Maria“ koja je bila oda njegovoj mami ovaj muzičar potpisao je kao Yung Wan. Nakon „Jerusalem Freestile“ u 2020. vratio se svom pravom imenu, Marwan Abdelhamid, a tek u avgustu 2021. godine zapravo upoznajemo Saint Levanta koji je ovoga puta tu da ostane.

    Ako ste bili na Instagramu prethodnih par dana, a verovatno jeste, možda ste uspeli da ukačite viralne stihove njegove zavodljive pesme „Very Few Friends“ – I wanna take you to Paris and spoil you
    I wanna go to Marseille and enjoy you
    I want those guys in your DM’s who talk to themselves
    And then tell all their friends that they know you
    I wanna make you forget about your ex
    I want you overthinkin’ all your texts –
    koje Saint peva iz stolice, gledajući direktno u kameru, zavodeći nas glasom i pogledom.

    Poreklo muzičara ima dominantnu ulogu u njegovom stvaralaštvu, njegova mama je polu Francuskinja – polu Alžirka, a tata polu Srbin – polu Palestinac. On je rođen u Jerusalimu, odrastao je u Gazi i odatle nosi nostalgična sećanja uprkos ratnim užasima koji su doveli da toga da je je njegova porodica morala da se seli kada je on imao sedam godina. Saint je na misiji je da razbije predrasude koje ljudi imaju o njegovoj zemlji, a „Haifa in a Tesla“  bila je prva pesma koja je ponosno proglasila njegove palestinske korene. 

    On sa porodicom govori francuski, sa prijateljima arapski, a na fakultetu engleski i upravo to mu je omogućilo da bestidno ispolji svoju eklektičnu prirodu, pevajući na čak tri jezika, neretko u jednoj pesmi. U multikulturalnim numerama koje stvara sudaraju se prošlost i budućnost, očaj i nada i sasvim različiti svetovi. Njegova muzika odskače od mainstrem-a, nemoguće je smestiti je u jedan žanr i za tim zapravo nema potrebe. Saint u svojim pesmama donosi iskrene emocije i duboko lične priče, a njih je potrebno pažljivo slušati i osetiti.

    Marwan je poslednjih par godina bio fokusiran na aktivizam, možda ga znate i sa TikToka gde je okupio svoju nemalu zajednicu. Prošle godine, ostao je pred izborom da nastavi sa svojim aktivističkim angažmanom, razvijanjem startapa ili da se okrene muzici. Doneo je odluku da to bude muzika i da kroz umetnost nastavi da se bori za promenu narativa o svom narodu koji se prikazuje u tradicionalnim medijima. 

    Saint u narednom periodu najpre planira da diplomira na smeru međunarodnih odnosa, pa da se narednog leta preseli u LA. Iskreno se nadamo da ćemo biti u prilici da ga u međuvremenu slušamo negde u Evropi, a do tada, nastavljamo da plutamo u univerzmu njegove opijajuće muzike.

    Saznaj više:
    Povezani članci: