BURO. vodič: Dešavanja u gradu 31.oktobar-6.novembar

  29.10.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/vikend31_cover.jpg

  Iako je Noć veštica zvezda ove nedelje, ne smeju se zapostaviti ni svi ostali događaji u gradu kojih je dosta, i to prilično raznovrsnih. Od vikend buvljaka za sve one kojima srce malo jače lupa za vintage komadima, do sjajnih žurki i dobrih predavanja. Kako planirate da provedete prvi novembarski vikend u gradu?

   

  Prvi Super Can fest koji će se održati 2. novembra u prostorima Dogma pivare čak 15 kraft pivara iz cele Evrope. Posetioci će imati priliku da probaju najnovije ukuse vrhunskog kraft piva, ali i da saznaju zašto je limenka „ambalaža budućnosti“ i najbolji odgovor na zagađenje ambalžnim otpadom. Edukativna predavanja, degustacije piva, kao i muzički program – spoj koji se ne propušta.

   

   

  Kako tekst za najavu izložbe navodi: “Kao nastavak prvog izdanja, ova verzija se takođe bavi citatima, ali na razigran način. Sa izrazom izdvajanja i fenomenom laganja. Upravo ta krhkost čini obmanu tako lako do određene tačke i tako primamljivom” a izložba se bavi paradoksom lažljivca koji je sve češći pod-topos aktuelnih delovanja i uslova unutar savremene umetnosti i digitalne kulture, kao i odnosom lažljivca i prevarenog i iskrenim i neiskrenim pozicijama za iskrenost. Svoje radove će predstaviti: Tamara Spalajković (SRB), Manuel de Landa (SAD), Agata Vježorek (PL), Vej Ju Čen (TW), Višrah Vilefort (BR), Plastik Fantastik (UK). Otvaranje je sutra (1. novembar) u 20h.

   

   

  Događaj koji apsolutno ne želite da propustite. Ako je negde dobra muzika i vrela atmosfera ovog vikenda u gradu onda je to Drugstore. Očekujte ozbiljno istraživanje tehno scene i sjajna imena budući da lineup sačinjava mešavina domaćih i stranih izvođača pa tako dolaze Ancient Methods iz Danske, Pasiphae iz Holandije a tu su i Stevie Whisper, SAUD, Kompleks, Marko Milosavljević i AASKA.

   

   

  Vreme je za još jedan, 57. po redu, sajam nameštaja. Od 5. do 10. novembra Beogradski sajam će još jednom postati mesto okupljanja i tačka susreta svih koji su povezani sa industrijom nameštaja ali i onih koji su zainteresovani za nju. Neka od najboljih i najsavremenijih rešenja u oblasti industrije nameštaja će vam sigurno izmamiti oduševljenje. Ne zaboravite da posetite Izložbu mladih dizajnera u okviru sajma koja sada već tradicionalno predstavlja  perspektivne autore, fakultete i škole bacajući svetlo na zvezde u usponu.

   

   

  Experiment X

  Galerija X VITAMIN

   

  Na Dorćol Platzu se u nedelju 3. novembra od 11 do 19h održava Dorćolski buvljak vol.27 gde će svi ljubitelje vintidž odevnih komada, moći da pronađu nešto za sebe. A to nešto podrazumeva sve: od obuće, kvalitetnih retro odevnih i kućnih aksesoara, knjiga, preko ploča, igračaka, do audio i video opreme. Kad kažemo sve zaista to i mislimo.

   

   

  Prva IQ žurka

   

   

  Britanski DJ Alexander Nut, hrvatski elektropop sastav Nipplepeople i domaći DJ dvojac B2S (Aleksandra Duende i Andrija Akioki), su muzičke zvezde prvog izdanja žurke IQ party, koja će se desiti u četvrtak, 31. oktobra 2019. godine u Urban Hangaru. Neophodne su ulaznice za ovaj događaj, ali su i besplatne tako da požurite da ih nabavite na vreme.

   

   

  Razgovor o knjizi “Tomislav Gotovac : Life as a Film Experiment”

   

   

  Knjiga Slobodana Šijana , “Tomislav Gotovac : Life as a Film Experiment” objavljena je prošle godine, a sada se u okviru Neukrotivih senzibiliteta — u utorak 5.novembra u 19h u CZKD organizuje razgovor povodom izdanja uz projekciju filma Tomislava Gotovca. Sjajna prilika da se podsetimo zašto je ovaj hrvatski režiser, performer i konceptualni umetnik nezamenljiva ličnost u savremenoj umetnosti naših prostora.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: