Kako da okitite jelku po Feng Shui principima?

    22.12.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/12/fenshui_cover.gif

    Oko Nove godine se redovno razletimo na sve strane – posećujemo bazare, partijamo, kupujemo poklone i ukrase i uživamo u svim sitnim prazničnim radostima. Momentu kada jelka nastani naše domove i dalje se radujemo kao deca. Ipak, svake godine imamo istu nedoumicu: kako je okititi? Ako ste i vi zatrpani obavezama i još uvek se niste bacili na kićenje jelke, predlažemo da ispratite Feng Shui savete kako biste postigli balans u dekorisanju doma. Ako ste deo ushićene novogodišnje čete, prostor za život vam verovatno uveliko vrvi od lampica, zvezdica i ukrasa koje pažljivo birate svake godine. Možete se odlučiti za malu reorganizaciju ili pribeležiti savete za naredno dekorisanje.

    Prvo i osnovno pitanje jeste: Gde staviti jelku? Ona je zapravo moćan simbol bogatstva po Feng Shuiju i upravo mesta na kom je smestite može  pomoći da privučete prosperit u svoj život, a ko to ne želi? Trouglasti oblik jelke se smatra simbolom vatre u Feng Shuiju, a najbolje mesto za smeštanje jelke je levi ugao vaše kuće. (I ne, nije smak sveta ako se nalazi i na nekom drugom mestu.)

    Možda ste ljubitelji malih jelki, posebno ako živite u stanu ili manjoj kući. U tom slučaju, možete postaviti jelku u jugoistočni ugao vaše dnevne sobe. Svetla na jelci stvaraju či, odnosno kosmičku energiju, a kada se upale, vaša jelka postaje či magnet, zato se preporučuje da budu uključena najmanje pet sati.

    Što se tiče dekoracije, predlaže se da jelku okitite plavim svetlima i ukrasima sa plavim/crnim šarama kako bi se energija uravnotežila. Ako imate prirodno drvo, koristite ukrase u različitim bojama, a ne monohromatsku šemu boja, a ako odaberete veštačko drvo, izbegavajte ukrašavanje u potpuno beloj, zlatnoj ili srebrnoj šemi boja.

    Gde god da postavite drvo i bez obzira da li ste izabrali prirodno ili veštačko, izbegavajte prekomerno ukrašavanje. Mnogi ljudi upadaju u zamku misleći da moraju da okače svaki ukras koji poseduju bez obzira da li im se zaista sviđa ili ne.

    Prema Feng Shui-u preporučuje se da se okružite samo onim predmetima koje volite, a praznični ukrasi nisu izuzetak. Ako vam se ne sviđa neki predmet, nemojte ga kačiti na jelku, bez obzira ko vam ga je neko poklonio ili ima sentimentalnu vrednost ako je dugi niz godina deo novogodišnje dekoracije.

    Saznaj više:
    Povezani članci: