Nova muzika koja nam je potrebna ove nedelje

05.05.2020.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/novamuzika-cover.gif

Pored toga što su nas Megan Thee Stallion i Beyoncé u novom remiksu Meaganine pesme „Savage“ oduvale, i što remiks gotovo da zvuči bolje nego original, a ako ništa drugo sigurno je zarazniji, desili su se još neki noviteti na muzičkoj sceni koji zavređuju pažnju. Nešto je bilo dugoočekivano, nešto neočekivano, nešto je u nama probudilo nadu da će se neki davno voljeni bendovi ponovo okupiti. Bilo kako bilo, nekoliko novih stvari za nove početke, koje volimo da slušamo bilo da uz njih đuskamo ili su dobra pratnja za sve dnevne aktivnosti.

DRB LASGIDI „Pioneers“

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1588674927140476.jpg

Nigerijski kolektiv DRB je prošlog meseca objavio single “Softly”, što se ispostavilo samo kao najava debitanskog albuma koji su objavili samim početkom maja. Kako sami kažu “Želeli smo da iskombinujemo orginalni afrobeat sa new wave alté zvukom” a kako su sam sinonim za alté muziku, pošlo im je i te kako za rukom. Alté je skraćenica od “alternative” i meša različite stilove indie, R&B i druge, i pravi je talas letnjeg zvuka koji nam je potreban.

Drake “Dark Lane Demo tapes”

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1588674926446103.jpg

Dark Lane Demo Tapes, je “album” od 14 demo snimaka, koje je Drake objavio iz udobnosti svoga doma, poznatijeg kao Ambasada (približno tako i izgleda, tako da definitivno opravdava ime) i ovo je prilično iznenadni gest budući da je izašao malo pre zvaničnog studijskog albuma koji je najavljen za leto. Reper je ovaj „album“ opisao kao kolekciju „pesama koje su ljudi tražili“ nešto što je leakovalo, neki aranžamni sa SoundClouda, i nešto novog vajba. Još uvek sa nestrpljenjem iščekujemo pravi novi album, ali ovo nije loš materijal za ubijanje vremena do tada. 

Oasis “Don’t Stop”

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/158867492693999.jpg

Iako je Noel Gallagher za svog brata Liama, nekom prilikom rekao da je “totalni kreten” i iako ni 11 godina posle raspada benda nema baš temelja na kojima bi se zasnivala ideja da će doći do reuniona, nova pesma je probudila ponovo iste sumnje i želje u fanovima. Zapravo nova-stara pesma, budući da je Noel nedavno objavio demo pesme “Don’t Stop” koja je iz 2005. godine i za koju je kako kaže mislio da je zauvek izgubljena. To je dovoljan razlog za bezbroj komentara u stilu “sve smo bliži da se vrate na scenu!” Da li će se vratiti nije baš izvesno, ali jeste da nam ovaj nenadani poklon, malo nade i optimizma, baš prija u ovom trenutku. “Take a piece of life, It’s all right to hold back the night.”

Haim “I Know Alone”

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1588674926359758.jpg

Sestre Haim su objavile novu pesmu koja nam se uvrtela u glavu, a koja je u suštini tizer za njihov sledeći album koji je najavljen za 26. jun. Tri sestre su se okrenule malo drugačijem zvuku, a u rečima preovlađuje primetno karantinska atmosfera. “Nights turn into days, that turn to gray” je nešto sa čime duboko saosećamo ali Haim nas uz to teraju i da đuskamo. I nas, i mnoge na TikToku verujemo, pošto je koreografija iz spota gotovo savršena za ponavljanje. Plus poštuje pravila socijalne distance. Rečju, karantinska himna!

Austra “Hirudin”

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/05/1588674927081916.jpg

Austra, aka Katie Austra Stelmanis, u svom novom albumu donosi priču o izlasku iz toksične veze što ponekada izgleda kao da smo izgubljeni u lavirintu. Kojim god putem da krenemo vratimo se na početak. Pored promena u privatnom životu, i toga što je izlazak iz ovakvog odnosa obeležila novim albumom, Austra je rešila u potpunosti da izađe iz svih zona komfora. Tako je za HiRUDiN imala potpuno drugačiji pristup nego pre u snimanju albuma. Iznajmila je studio u Torontu i tokom nekoliko dana sarađivala i improvizovala sa muzičarima koje nikada pre nije upoznala. Rezultat je oslobađajuć album i osvežavajuć zvuk.

Saznaj više:
Povezani članci: