U trci za Oskara: Evo gde da pogledate nominovane filmove

24.01.2024.
RECOMMENDED

Nominacije za Oskara su objavljene i verovatno niste iznenađeni. Sa brojem nominacija prednjači Oppenheimer, sa 13, film Poor Things ima 11, Killers of the Flower Moon – 10, a Barbie osam. Ma koji da su vaši favoriti Akademija će konačnu odluku doneti na 96. Dodeli prestižnih filmskih nagrada, koja se odigrava u Dolbi tetatru u nedelju, 10. marta. Ovogodišnji domaćin Dodele je Jimmy Kimmel, a ako vam se sve gleda u realnom vremenu, moći ćete i da streamujete prijavljivanjem na abc.com/watch-live sa podacima o svom kablovskom TV provajderu ili putem usluge za streamovanje uživo koju nudi ABC, uključujući DirecTV Stream, Fubo, Hulu ili Sling.

No, verujemo da vas od same ceremonije Dodele Oskara više zanimaju sami filmovi i to gde možete da pogledate sve nominovane kandidate. Izdavajmo one koji su u trci za NAJBOLJI FILM, a u nastavku čitajte gde ih i kako možete videti.

OPPENHEIMER

Ako ga niste pogledali u bioskopu, onda imate sreće jer dan pošto su objavljene nominacije za Oslara, stiglo je saopštenje iz distributerske kuće Taramount da će se Oppenheimer ponovo prikazivati kod nas, na velikom platnu.

Nesumnjivo, ovo je film koji je obeležio 2023. godinu, a njegov glavni junak je ličnost koja je obeležila celu istoriju čovečanstva. Potresna, istinita životna priča o njemu, dirnula je publiku širom planete, pa broj nomnacija za Oskara ne čudi.

oskara 77

U domaćim bioskopima ga je pogledalo oko 200 hiljada gledalaca, a ako niste među njima, to možete da uradite pre Dodele Oskaraod 25. do 31. januara u bioskopima Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Galerija Beograd (IMAX), Cineplexx BEO Beograd, Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx Promenada (Novi Sad), CineStar Ada Mall Beograd, CineStar (Novi Sad), CineStar (Zrenjanin), CineStar (Pančevo), Centar za kulturu (Lazarevac) i Mladost (Futog).

POOR THINGS

Film koji je u našoj zemlji bio prikazan odmah nakon svetske premijere, Jadna stvorenja Yorgosa Lanthimosa, na Festivalu autorskog filma, sada može da pogleda šira domaća publika. Beogradska premijera zakazana je za 8. februar, a dan kasnije Poor Things, koji ima 11 nomonacija za Oskara, uključujući one za najbolji film, režiju i najbolju glumicu, može da se pogleda u bioskopima širom Srbije.

oskara

KILLERS OF THE FLOWER MOON

DiCaprio, Lily Gladstone i Robert De Niro u filmu Martina Scorsesea, sa sporednom glumačkom postavkom koja uključuje Jesse Plemonsa, Johna Lithgowa i Brendana Frasera, ima ukupno 10 nominacija za Oskara, uključujući i onu za najboljeg sporednog glumca – Roberta De Nira.

BARBIE

Barbie, film koji je za Oskara nominovan u mnogim kategorijama, između ostalog i za originalnu pesmu koju je napravio Mark Ronson (I’m Just Ken), ali ne i za glavnu žensku ulogu – lik lutke koji je maestralno oživela Margo Robbie, možete da streamujete na (HBO) Maxu.

MAESTRO

Drugi projekat koji je režirao Bradley Cooper, a da u njemu igra i da je nominovan za najbolju glavnu ulogu, možete da gledate na Netflixu.

ANATOMY OF A FALL

Osim za najbolji film, ovaj ovogodišnji pobednik u Kanu, ima još jednu nominaciju za Oskara i to za najbolju sporednu glumicu (naša Girl Crush Sandra Huller). Uskoro ćete moći da ga pogledate u domaćim bioskopima, a dok se to ne desi, da ga kupite ili iznajmite na Apple TV-u ili Prime Videu.

THE HOLDOVERS

Da’Vine Joy Randolph i debitant Dominic Sessa igraju uz Paula Giamattija, koji je nominovan za Oskara za najboljeg glavnog glumca, u filmu koji je svetsku premijeru imao na festivalu Telluride, a koji govori o nastavniku i učeniku, koji tokom Božićnog rasusta, zaglave zajedno. Možete da ga streamujete na Peacocku.

THE ZONE OF INTEREST

Još jedan film u kojem igra genijalna Sandra Huller, a koji se još uvek, na žalost, nigde ne strimuje.

AMERICAN FICTION

Film nastao na osnovu romana iz 2001, Erasure Percivala Everetta, za Oskara je nominovan u nekoliko kategorija – za najbolji film, najboljeg glavnog glumca, najboljeg sporednog glumca, najbolji adaptirani scenario i najbolji originalni soundtrack (Laura Karpman). Uskoro ćete moći da ga pogledate na Prime Videu.

PAST LIVES

Po mnogima najbolji ljubavni film u 2023, sem za najbolji film, nominovan je za Oskara za najbolji originalni scenario, a možete da pogledati na Apple TV-u i Primeu Videu.

Saznaj više:
Povezani članci: