The Room Next Door: Pedro Almodóvar snima prvi film na engleskom jeziku

13.04.2024.
RECOMMENDED

La habitación de al lado, odnosno The Room Next Door prvi je film koji Pedro Almodóvar snima na engleskom jeziku. Iako je najavljeno da će u njemu igrati i pevačica Dua Lipa, to nije tačno, glavne zvezde ovog ostvarenja biće Tilda Swinton i Julianne Moore.

Ovo je jedan od filmskih projekata koji su izazvali najveće interesovanje u 2024. godini. Najavljen je početkom ove godine i snima se na različitim lokacijama širom sveta. U pitanju je drama u kojoj reditelj (ponovo) istražuje prijateljstvo među ženama, a već su poznati neki detalji. Prenosimo ih.

pedro almodovar film

U drami u kojoj Almodóvar istražuje prijateljstvo među ženama, reditelj produbljuje odnose među glavnim likovima, nudeći intimni pogled na njihove živote i emocije. Film će obrađivati teme poput lojalnosti, poverenja, tajni i izazova s kojima se žene suočavaju u svojim ličnim odnosima. Prema službenim informacijama, The Room Next Door je priča o nesavršenoj majci i ogorčenoj ćerki koje su razdvojene zbog velikog nesporazuma. Između njih se nalazi druga žena, Ingrid (Julianne Moore), koja je prijateljica majke i koja upija bol i gorčinu sa obe strane. Martha, majka (Tilda Swinton), ratna je reporterka, a Ingrid, prijateljica, spisateljica je auto-fikcije.

Novi Almodovarov film duboko zaranja u okrutnost ratova, smrti, prijateljstva i seksualnog zadovoljstva kao alata za borbu protiv užasa.

Poznate činjenice o filmu Almodovara

Tu je i John Torturo, ali o njegovoj ulozi još uvek ništa nije poznato. Dua Lipa navodno ne igra u filmu, iako su se u medijima pojavila neka pisanja o tome. Pedro Almodóvar je reditelj i scenarista. Kostimografkinja je Bina Daigeler. Film se još uvek snima, ne postoje tizer i trejler, samo nekoliko fotografija sa snimanja.

Fotografije: Instagram

Saznaj više:
Povezani članci: