ARTS HUB: Rachael Tarravechia

22.06.2024.
RECOMMENDED

Rachael Tarravechia (Sjedinjene Američke Države, 1995) novo je ime na američkoj umetničkoj sceni, a svojim radovima polako stiče i planetarnu slavu. Slikarka koja je upravo predstavila novu izložbu, Water on Velvet, živi i radi u Bruklinu, koji je njena neisrcpna inspiracija jer se tamo umetnost susreće sa svakodnevnim životom, ali osim Njujroka, njen rad odražava duboku introspekciju, ali osvetljava i univerzalne teme i izazove sa kojima se svi suočavamo.

Rachael Tarravechia

Život i inspiracija

Rachael Tarravechia odrasla je u svetu umetnosti, okružena bojama i platnima od malih nogu. Inspiraciju pronalazi u svakodnevnim prizorima, ljudima i emocijama. Njena strast prema umetnosti razvijala se kroz godine, oblikovana ličnim iskustvima i introspektivnim razmišljanjima. U svojim radovima, Rachael istražuje teme samopercepcije, identiteta i društvenih pritisaka.

Sve njene radove možete da vidite na njenom sajtu, ovde.

Ključni trenutak

Jedan od ključnih momenata na njenom umetničkom putu desio se kada je, istražujući stanove na sajtu Zillow (američka kompanija nekretnina) shvatila koliko nam je internet omogućio uvid u najintimnije prostore ljudi – koje nikada nećemo upoznati. Ova spoznaja dovela je do dubokog razmišljanja o tome kako percipiramo sebe i svoj život u digitalnom dobu. Rachael je shvatila da prostor koji bi trebalo da bude utočište, recimo njeno kupatilo, često postaje mesto nelagode i samokritike. Ova introspekcija postala je centralna tema njene poslednje izložbe, Water on Velvet.

Izložba Water on Velvet

Otvorena sredinom maja ove godine u galeriji Ceysson & Bénétière, ova izložba istražuje intimne prostore i emocije koje se u njima javljaju. Kroz slike kao što su International Princess i Negroni, Rachael prenosi osećanja koja su često skrivena iza zatvorenih vrata. Njen rad podseća da su naši prostori, koji bi trebalo da budu utočišta čistoće i samonege, često bojna polja unutrašnjih sukoba.

Zašto treba da znate za Rachael Tarravechia

Rachael Tarravechia je umetnica koja se ne boji da istražuje „teške“ teme. Njena umetnost poziva na preispitivanje društvenih pritisaka i očekivanja koja utiču na naš doživljaj sveta koji nas okružuje. U svetu gde se autentičnost često žrtvuje za površnost, njen rad je snažan podsetnik na važnost prihvatanja naših nesavršenosti i vraćanja pravog identiteta. Umetnost Rachel Terravechije nije samo vizuelno privlačna, ona nosi duboku emociju. Ovde je platno samo medij za otkrivanje istine iza fasada, podstičući nas da pronađemo lepotu i u „manama“. Njena sposobnost da prevede lične borbe u univerzalne teme čini je umetnicom koja zaslužuje globalnu pažnju.

Fotografije: instagram

Saznaj više:
Povezani članci: