Ripley: Sve što znamo o NETFLIX rimejku kultnog TRILERA

25.12.2023.
RECOMMENDED

Priča o prevarantu koji postaje opsednut buntovnim plejbojem i koristi njegovo prijateljstvo da bi pristupio krugu društvene elite, pretvoreno u kultni film The Talented Mr. Ripley iz 1999. godine od strane režisera Anthonyja Minghelle, uskoro stiže na male ekrane. Evo šta znamo.

Ukratko:

Ripley film 1999
The Talented Mr. Ripley, 1999

The Talented Mr. Ripley, uzbudljiv roman od spisateljice Patricia Highsmith, poslužio je kao inspiracija za triler istog imena u kome su glumili Matt Damon, Gwyneth Paltrow i Jude Law. Sada će dobiti svoje tumačenje u obliku TV serije pod nazivom Ripley, sa glumačkom ekipom koja uključuje Andrewa Scotta, Dakotu Fanning i Johnnya Flynna.

Uloge:

Ripley serija 1
Andrew Scott

Andrew Scott, koga verovatno pamtite u ulozi sveštenika iz serije Fleabag, preuzima ulogu Toma Ripleyja za seriju u trajanju od osam epizoda. U ulozi Dicka Greenleafa, umesto Judea Lawa, pojaviće se ni manje ni više nego Johnny Flynn, dok će Dakota Fanning da tumači jednu od stilskih ikona iz originalnog filma – Marge Sherwood.

Italijanski glumac Pasquale Esposito takođe je potvrdio da se pridružio projektu u sporednoj ulozi. Zatim, znamo da će se ekipi pridružiti i legendarni glumac John Malkovich, koji je viđen na snimanju filma u Veneciji.

Režija i scenario:

Ripley serija 2
Ripley, 2024

Steven Zaillian je napisao i režirao svih osam epizoda. Ukoliko vam je nepoznato ime, on je jedan od kreatora serije The Night Of i osvojio je Oskara za pisanje scenarija za film Schindler’s List. U njegov portfolio možemo dodati i American Gangster, The Girl with the Dragon Tattoo, The Irishman i Gangs of New York, što sugeriše da će Ripley biti kriminalistička drama u sličnom stilu.

Kada možemo da gledamo Ripley?

Netflix je potvrdio da će Ripley stići na male ekrane u toku 2024. godine.

Saznaj više:
Povezani članci: