Nosferatu: Susreću se Lily-Rose Depp i Robert Eggers

01.12.2023.
RECOMMENDED

Robert Eggers, reditelj filmova The Lighthouse i The Witch, već sedam godina želi da pokrene adaptaciju nemog horor filma Nosferatu. Ali sada, konačno se događa!

Nakon promene glumačke postave (inicijalno je trebao da učestvuje Harry Styles), završeno je snimanje u Pragu ove godine. Iako se sebično nadamo da će izaći pre kraj godine, ipak ćemo morati da ga sačekamo.

Otkrivamo sve što znamo o filmu Nosferatu.

Originalna nemačka horor priča, režirana od strane F.W. Murnaua 1922. godine, crpi inspiraciju od Bram Stokerove Drakule. Misteriozan čovek po imenu Grof Orlok poziva agenta za nekretnine Thomasa Hutera u svoje prebivalište u Transilvaniji kako bi mu pomogao da kupi novu imovinu. Nakon susreta sa Huterovom suprugom Elenom, on postaje opčinjen njom i odlučuje da se useli u kuću preko puta njihove u Nemačkoj. Međutim, njegova žeđ za ovim odnosom prevazilazi emotivno. On je vampir, koji želi da prisvoji Elen kao svoju.

Rimejk filma će pratiti sličan, premda mračniji zaplet sa fokusom na psihologiju likova.

U prvobitnoj postavi je Anya Taylor-Joy trebala da tumači Elen, ali je morala da odustane zbog raspored snimanja filma Furiosa u Australiji. Zamenila ju je Lily Rose-Depp, koja se nedavno izdvojila na glumačkoj sceni zbog uloge u seriji The Idol.

Bill Skarsgård, koji je već upoznat sa horor žanrom zahvaljujući svojoj ulozi kao Pennywise u filmu It, će tumačiti Grofa Orloka. Nicholas Hoult i Emma Corrin su se takođe pridružili glumačkoj postavi u ulogama Thomasa Huttera i novom liku po imenu Anne Harding. Willem Dafoe se ovom prilikom ponovno sastao sa rediteljem nakon saradnje na filmu The Lighthouse (2019) i The Northman (2022). Dafoe će tumačiti profesora Albina Eberharta Von Franza.

Nosferatu će imati svoju premijeru 25. decembra sledeće godine.

Saznaj više:
Povezani članci: