Majami se presvlači u ROZE zahvaljujući ovom digitalnom umetniku

07.12.2023.
RECOMMENDED

Možda ste već čuli za umetnika Andrésa Reisingera koji je koristeći veštačku inteligenciju stvorio scene u kojima je sanjiva ružičasta tkanina prirodno stopljena preko zgrada u gradovima širom sveta, ležerno viseći sa fasade poput zavese ili složena u zamršene čvorove.

Njegovi digitalni radovi su deo serijala pod imenom Take Over i počeli su masovno da se dele po društvenim mrežama. Da li možete da zamisliti kako bi London, Njujork ili Rim izgledali „obučeni“ u svetlo roze materijali koji ističe lepotu građevina? Andrés Reisinger može, što je i dokazao sa svojom prvom fizičkom instalacijom u Majamiju.

Miami 1
Miami 2

Tokom sajma Design Miami 2023, argentinski umetnik je organizovao arhitektonski takeover predstavljajući svoju viziju virtualnih urbanih instalacija. Na digitalnim fotografijama, Andrés koristi identitet grada kao polaznu tačku i nadograđuje ga kako bi stvorio kompozicije koje odaju počast estetici, kulturi i istoriji jedno mesta.

U svim njegovim instalacijama je karakteristična umirujuća ružičasta boja, a na pitanje zašto baš ta, Andrés odgovara: „Ova nijansa predstavlja toplinu i izaziva osećaj komfora i sigurnosti: iskonske emocije koje nas povezuju s našim najranijim sećanjima. To je boja organa živih bića, zajedništvo koje nas povezuje bez obzira na naše različitosti. Tako naglašavam zajedničko ljudsko iskustvo, koji potiče od podsvesnog osećaja jedinstva i pripadnosti.“

miami 3

Za svoju prvu fizičku instalaciju, Reisinger će preuzeti zgradu unutar Miami Design Districta, koristeći svoju balonastu ružičastu tkaninu kako bi stvorio upečatljivu skulpturalnu intervenciju. „Ulica i zgrada savršeni su prikaz svega što savremeni Majami jeste: živopisan, moderan, gostoljubiv i pun kreativnih mogućnosti“, rekao je umetnik za Wallpaper Magazine.

miami 3

Take Over je nov način da se doživi umetnost koje tera posetioce da preispituju svoje pretpostavke o tome šta čini „pravo“ umetničko delo i što uopšte čini „pravo“ iskustvo. Instalacija će moći da se poseti od 4. do 10. decembra.

Saznaj više:
Povezani članci: