Dve izložbe koje jedva čekamo i ostala dešavanja ove nedelje u gradu

    22.01.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/vodicjan3_cover.jpg

    Ove nedelje već osećamo da se stvari ozbiljnije zahuktavaju i da je događanja sve više, a postaje sve teže odabrati najbitnije. Prošle smo još uvek svi bili malo sanjivi, trljali oči i protezali se u prazničnim pidžamama. Ove, grad radi punom parom. Nema više ni magle, nije ni preterano hladno i sve nas poziva na dobar provod ili sjajne izložbe i radionice. Plus, praznično raspoloženje još uvek nije prošlo pa ove nedelje slavimo još jednu Novu godinu!

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579709925674076.jpg

     

    Daniel je poznato ime DJ scene iako se ne nalazi predugo u toj ulozi. Pored toga što pušta sjajnu muziku, poznat je i po rezidencijama koje drži u Le Baron (Pariz i Njujork), Rex Club (Pariz), Badaboum (Pariz), Shelter (Šangaj). Osnovao je pariski klub Garage, bio muzički direktor kluba Silencio koji drži David Lynch, kurirao bine za Calvi na Rocks festivalu i nedavno pokrenuo Motordiscs, gde objavljuje muziku koju lično voli: Curses, Kasper Bjørke, Khidja, Massimiliano Pagliara, Sascha Funke. DJ, muzički kustos, muzički direktor… superčovek koga vredi slušati live.

     

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579709926253534.jpg

     

    Nova knjiga Andre Asimana “Nađi me” u knjižarama

    Štrik izdavačka kuća

     

     

    Pitanje je da li smo više voleli knjigu „Zovi me svojim imenom“ ili film, će zauvek ostati nerešeno jer je sasvim sigurno da smo i jedno i drugo ne voleli nego obožavali!. Krajem oktobra je izašao nastavak knjige, pod imenom „Nađi me“, i već za dva meseca je stigao i prevod. Nova knjiga „Find Me“ po svemu zvuči kao sjajan nastavak „Call Me by Your Name“ – požudna, introspektivna i magična knjiga koja traži od čitaoca da joj se posveti i prepusti. I konačno od ove nedelje imamo opciju da je čitamo i na našem jeziku.

     

    Naslov izložbe sugeriše na radoznalost kao umetničku pokretačku snagu za dalje istraživanje podsvesnog i samospoznaju, ali govori i o kolektivnom nesvesnom koje je skriveno. Radoznalost se u ovom kontekstu može porediti sa filozofijom, koja počiva na želji da otkrijemo ono što prevazilazi naše trenutno razumevanje sveta. Poput „Kunstkammera“ (prim. prev – kabinet čudesa) u kojem se vešto prepliću nauka i umetnost, drevno i moderno, realnost i fikcija, ova izložba vešto plovi između znanja i intuicije. Samostalnu izložbu Emilije Radojčić je kurirala Nikoleta Marković, a otvaranje je zakazano za večeras od 18h!

     

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579709925885.jpg

     

    Od 1. januara ove godine zabranjena je upotreba plastičnih kesa. Super vest a pošto je veliko pitanje kakve su zapravo  “bio-razgradive” kese kod nas, najsigurnija opcija je imati svoj ceger. Sledeće srede (29. januara) Zoom Art Room organizuje kreativnu radionicu oslikavanja pamučnih cegera što je super prilika i da napravite pauzu od svakodnevice, pustite mašti na volju i razvijete svoju kreativnu stranu, upoznate neke nove zanimljive ljude, i imate ceger kao niko drugi! Radionica traje 90 minuta a sve dodatne informacije možete pronaći ovde.

     

     

     

    „Influenser“ je satirična komedija koja se kroz današnju trep-folk kulturu bavi pitanjem identiteta i uspeha. Njeni autori su studenti Fakulteta dramskih umetnosti i bave se pitanjima samoobmane, brzim i fiktivnim uspehom, i kreiranjem lažnih identiteta. Realan i zreo presek stanja, koji je će imati svoju premijeru Domu Omladine 29. januara.

     

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579709925597231.jpg

     

     

     

    Zapravo Kineska Nova godina, ali na vijetnamski način. Ove godine Vijetnamska i Kineska nova godina se podudaraju, a slavimo ulazak u godinu Pacova, koja će trajati do 11. februara 2021. godine. Pacov je prvi znak u ciklusu i označava nove početke, nove mogućnosti i potencijal za veliki uspeh, a kako je 2020. godina godina metalnog pacova, a metal je snažan i odlučan element koji inicira produktivnost, ova godina zaista ima potencijala. U to ime, u slavu uspeha, i novih godina i mogućnosti da sve još jednom započnete kako treba, pravac u Istok na zalogaje egzotike i miris novih početaka.

     

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579709925837229.jpg

     

    Izložbom “(O)pusti se” koja se otvara u petak 24. januara, galerija O3ONE otvara ciklus novih izložbi pod nazivom VECTORISE, koji je posvećen vektorskoj umetnosti. Tijana je nedavno podelila sa nama kako je izgledala njena 2019. godina kao i činjenicu da je tek ove godine rešila da crta više i predstavi javnosti sve što je radila. I svi smo i više nego srećni što jeste, a videti sve radove na jednom mestu će biti prava poslastica!

     

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579709925438965.jpg

     

    Petar Dundov u Drugstore-u

    Klub Drugstore

     

     

    “Techno” možda i nije najpreciznija reč za njegovu muziku budući da zaista širi horizonte onoga što nam je poznato pod tim žanrom. Petar Dundov stvara inteligentnu elektronsku muziku koja “probija granice, pomera stopala i uvrće umove”. Hrvatski producent važi za jednog od najinspirativnijih, originalnijih i smelijih producenata elektronike koji je pobrao mnogo uspeha i pozitivnih komentara kako od publike tako i od eksperata u polju kao što su Sven Väth, Francois K, Laurent Garnier, Adam Beyer, Hernan Cattaneo, Brendan Moeller koji su jedni od većih Dundovih fanova.

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: