Neočekivani (i efektni) načini da SMIRITE zapaljenje kože

01.03.2024.
RECOMMENDED

Svi smo mislili da ćemo se oprostiti od akni i ostalih zapaljenja kože kada sazrimo. Nažalost, naša koža možda nije ispratila ove želje. Ništa gore nego kada znate da je vidljiva upaljena bubuljica na sred vašeg čela dok ste na poslovnom sastanku!

Ako patite od čestih zapaljenja kože, bilo da su u vidu bubuljice ili crvenih fleka, verovatno ste već probali svaki Sephora proizvod koji optimistčno obećava rezultate preko noći. Ali nema potrebe da paničite, predstavljamo efektne alternative kako da umirite vašu nemirnu kožu.

Zapaljenje koze

IZMENITE VAŠU DNEVNU RUTINU

Zamenite redovni čistač kože sa čistačem koji sadrži sastojke za problematičnu ili osetljivu kožu, u zavisnosti od vaše potrebe. Ukoliko su u pitanju akni, čistači sa salicilnom kiselinom ili sumporom mogu da pomognu.

SVE DOLAZI SPOLJA

Razmislite o vašoj ishrani. Određene namirnice i dodaci ishrani doprinose pojavi aknama i zapaljenju kože. Za početak, ukoliko smanjite unos šećera i izbacite mleko to može značajno da pomogne. Takođe, whey protein i vitamina B12 mogu da iritiraju kožu. Neizmeničan post isto pomaže u smanjenju upalnih stanja kože.

KISELINE?

Da li ste nekad probali sprej sa hipohloričnom kiselinom? U pitanju je dezinfekciono sredstvo koje prirodno proizvode ćelije, i blago i efikasno eliminiše bakterije koje uzrokuju akne. Korišćenje spreja na predmetima koji su vam često blizu lica, kao što su maske za lice ili kacige, može da spreči zadržavanje bakterija.

Foto: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: