K-Beauty: Izdvajamo 7 najboljih maski za kožu

08.04.2024.
RECOMMENDED

Dobro je poznato da je korejska nega kože na potpuno drugom nivou. Razlikuje se od američke ne samo po pakovanjima i inovativnim formulacijama, već po samom pristupu razmišljanja o nezi kože. K-beauty naglašava hidrataciju, redovno negovanje i sprečavanje umesto lečenje oštećenja.

K-beauty maske za lice su jedan od najlakših (i najbržih) načina da osetite prednosti jedinstvenog skincare pristupa. Njihove maske za lice su veoma zahvalne, jer je svaka napravljena sa različitim sastojcima koji se fokusiraju na rešavanje određenog problema kože.

ŠTA TRAŽITE:

Razmislite o potrebama vaše kože: Korejske maske se mahom fokusiraju na jedan ili dva ključna sastojka koji su najbolji su za određen tip kože, zato pronađite masku koja podržava vaše potrebe. Na primer, mnoge k-beauty maske su posvećene hidrataciji kako bi se postigao poželjan izgled staklene kože. Ako je to vaš cilj, potražite maske sa sastojcima poput hijaluronske kiseline.

Pažljivo birajte materijal maske: K-beauty maske su uglavnom sheet maske, ali je i sam materijal maske važan. Pamučne maske su dobre za osetljivu kožu i pružaju vlažnost. S druge strane, hidrogel maske imaju efekat hlađenja dok celulozne maske omogućavaju bolje upijanje sastojaka.

Razmotrite osetljivost kože: Iako su maske uglavnom napravljene da budu blage prema koži, druge sadrže potentne aktivne sastojke koji mogu da iziritiraju osetljivu kožu. Ako je vaša koža reaktivna i sklona crvenilu, izbegavajte maske sa kiselinama za eksfolijaciju i esencijalnim uljem i okrenite se maskama na bazi vode.

GLOW RECIPE Watermelon Glow Sleeping Mask

Screenshot 2024 04 08 at 15.28.20 removebg preview

LANEIGE Water Sleeping Mask

WSM AD PRODUCT 3 removebg preview

DR. JART+ Skin Barrier Moisturising maska

dj sku H6MN01 1000x1000 0 removebg preview

COSRX Ultimate Nourishing Rice Spa maska preko noći

cosrx ultimate nourishing rice overnight spa mask removebg preview

LAPCOS Pearl sheet maska

Lapcos Metallic Sheet Mask in Pearl removebg preview

INNISFREE Volcanic AHA Pore Cleansing

F PoreClearing ClayMask2X 1080x1080 1080x fb9517a9 5f3f 443a 9678 cfe9c627b1f4 removebg preview

Saznaj više:
Povezani članci: