Ova La Roche-Posay krema je trenutna OPSESIJA na TikToku – evo zašto

28.04.2024.
RECOMMENDED

Ko kaže da nega kože mora biti skupa da bi radila posao?

Naravno, ne poričemo to da su ultra-luksuzni proizvodi mahom i visoko kvalitetni. Postoji razlog zašto su tako skupi, a to je često zbog dugogodišnjeg istraživačkog rada i sastojaka koji su kreirani za usavršavanje kože. Ali ništa nije gore nego kada uložite novac u proizvod koji je navodno zlatni gral skincare tržišta, pa vam ne ispuni očekivanja.

Važno je imati na umu da pristupačni proizvodi nisu inferiorniji. Zapavo, čak suprotno.

Tu stupa na scenu Cicaplast balzam od La Roche-Posaya. Ako ste u poslednje vreme skrolovali po TikToku, sigurno ste naišli na barem jednu beauty influenserku koja hvali ovu hidratantnu kremu. Mnoge tvrde da im je „promenila život“. Ali da li se Cicaplast balzam zaista izdvaja iz mase?

Cicaplast La Roche Posay balzam
@stjepanowskaja

ZBOG ČEGA SE IZDVAJA?

Prikladan za upotrebu tokom dana i tokom noći, Cicaplast balzam je bogata (ali lagana) krema koja targetira različite probleme kože. Napravljeno da hidrira suvu kožu, ova formula pruža zaštitu od isušujućeg vetra i hladnoće tokom zime, kao i od štetnih sunčevih zraka tokom leta. Drugim rečima, može se koristiti tokom cele godine. Pored toga, smanjuje vidljivost pora, ožiljaka od akni i tretira ispucanu, oštećenu kožu, uz redovnu upotrebu. Ako imate masnu kožu, ne brinite. Njen sastav osigurava da neće pogoršati prirodnu masnoću lica ni začepiti pore.

Među ključnim sastojcima su vitamin B5, šea puter i glicerin. Pantenol (provitamin B5) je neophodan za hidrataciju i obnavljanje barijere kože, što je ključno za održavanje zdravlja kože. Šea puter pomaže u negovanju i omekšavanju kože, dok glicerin zadržava vlagu.

598211185c62a008d3a7ab9d4113551b removebg preview

KAKO SE KORISTI?

Možete ga dodati svojoj rutini kao i bilo koju drugu hidratantnu kremu – nakon tonera i seruma ili kao jedini skincare korak nakon čišćenja lica. Iako je tanak sloj kreme dovoljan, slobodno nanesite deblji sloj za pojačanu hidrataciju.

Ukoliko vam je potrebna intenzivna hidratacija sa brzim rezultatima, namažite više slojeva Cicaplast balzama tokom noći, slično kao što biste uradili sa noćnom maskom.

Ova dermatološki testirana krema dobila je priznanje i od stručnjaka. Dermatološkinja i influenserka Dr. Aamna Adel je u jednom viralnom videu napomenula različite načine da se upotrebi proizvod i dodala da „ubrzava prirodni proces zarastanja kože i pomaže u smanjenju crvenila i iritacije“. Naglasila je jedinstvenu metodu „retinol sendviča“ kao jedan od najefikasnijih načina da se koristi ova krema: „Nanesite sloj pre i posle retinola kako biste smanjili suvoću i iritaciju“.

Saznaj više:
Povezani članci: